Regija
0

U Srbiji se dvije osobe smrzle u snježnim nanosima

SRNA
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
U Srbiji su se dvije osobe smrzle u snježnim nanosima, dok se za dvije još traga.

U snijegu na području Topole pronađeno je beživotno tijelo 71-godišnjeg starca Spasoja Nikolića nedaleko od njegove kuće, dok se u opštini Kuršumlija na putu do kuće smrzla 50-godišnja Biserka Milenković.

Potraga traje za jednom muškom osobom u selu Vrapče, opština Medveđa, za koju se sumnja da nije živa zbog velikog mraza i niske temperature, dok je druga osoba nestala na području Suvobora, prenose beogradski mediji. 

Mještanin zavejanog planinskog sela Pasjača, udaljenog 15 kilometara od Prokuplja, izbavljen je danas iz snijega na temperaturi od minus 15 stepeni Celzijusovih.

Zajedničkom akcijom Kriznog štaba opštine Ivanjica, vatrogasaca-spasilaca iz Čačka i Ivanjice i MUP-a Srbije, koji je u pomoć poslao helikopter, evakuisano je 12 žitelja tog kraja, najugroženijih vremenskim neprilikama.

Pripadnici Odjeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Kruševcu do danas su spasli i evakuisali šest starih i bolesnih lica iz udaljenih planinskih sela koja su bila odsječena zbog velikih snježnih nanosa i neprohodnih saobraćajnica.

U Kuršumliji su posljednjih dana bile obilne snježne padavine, a temperatura je dostizala i minus 20 stepeni, dok se očekuje da na Pešteru tokom noći temperatura padne i do minus 38 stepeni. 
Nadležne službe apelovale su da ljudi koji žive u ugroženim opštinama, posebno stariji, nikako ne napuštaju svoja domaćinstva.