Regija
0

U Srbiji počeli ponovljeni izbori na 15 biračkih mjesta

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Na 15 biračkih mjesta u Srbiji, danas su počeli ponovljeni parlamentarni izbori, prenosi Tanjug.

Glasačka mjesta su otvorena, kako je predviđeno u sedam sati. Neizvjesnost na ponovljenim izborima suštinski se odnosi samo na dvije liste koje su oko izbornog praga, prije svega liste Dveri-DS S. Prema podacima sa 99,82 posto obrađenih biračkih mjesta, koje je RIK priopćio u petak ispod cenzusa je lista Dveri-DS S, sa 4,99 posto glasova, dok je lista SDS-LDP-LSV osvojila 5,02 posto glasova.

Danas se ponavljaju izbori na biračkom mjestu 22 na Novom Beogradu i 48 u beogradskoj općini Palilula, zatim na mjestu broj 9 u Bačkoj Topoli, na mjestu broj 5 u Sremskim Karlovcima, kao i na biračkim mjestima 39 i 57 u Jagodini.

Građani će ponovo na birališta i na biračkom mjestu 24 u Kladovu, 86 u Užicu, 24 i 65 u Vranju, kao i na pet biračkih mjesta u Nišu - na biračkom mjestu broj 4 u Medijani, 28 na Paliluli i biračkim mjestima 13, 16 i 23 u Panteleju.

Pravo glasa na tim biračkim mjestima ima 19.631 građanin, a za ponovljeno glasanje je tiskano 19.729 listića, što obuhvaća konačni broj birača na mjestima na kojima se glasa i rezervu glasačkih listića od 0,05 posto od konačnog broja na tim mjestima.

Glasanje će biti provedeno po izbornim listama koje su utvrđene za narodne zastupnike, a RIK je za njihovo provođenje obrazovao nove biračke odbore. Biračka mjesta bit će otvorena od sedam do 20 sati, kada prestaje da važi i predizborna šutnja.

Iz Republičke izborne komisije (RIK) preliminarne rezultate izbora najavljuju za večeras.