Tajni materijal
0

VIDEO / U javnost procurili dijelovi Sanaderovog iskaza istražiteljima

Sarajevo-x.com
Portal Index.hr je danas objavio snimak na kojem su dijelovi iskaza bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera.

Sanaderov iskaz na YouTube je postavio korisnik pod imenom "RemetinecLIVE". Radi se o dijelu Sanaderovog iskaza u trajanju od 12 minuta i šest sekundi.

Prema datumu na snimci, iskaz je nastao 21. jula ove godine. Snimka ima i "timecode" u trajanju od 13:22:27 do 14:12:25, što jasno ilustrira da su neki dijelovi iskaza isječeni, odnosno da je snimka naknadno montirana. Snimka je na YouTube postavljena prije tri dana.

Izvor koji je Indexovoj redakciji javio da je snimka Sanaderovog iskaza postavljena na YouTube nije ponudio nikakve dokaze o njenoj autentičnosti, ali uvid u video materijal ne ostavlja nikakve sumnje o tome da se doista radi o snimci Sanaderovog strogo povjerljivog iskaza.

"Radi se o tajnom materijalu, tajnoj istrazi. Ne mogu ti materijali biti u novinama ni na YouTubeu. DORH mora procesuirati takve situacije, inače je Zakon o kaznenom postupku mrtvo slovo na papiru. Ako se zakon ne provodi, onda to znači da država ne funkcionira, prije svega Državno odvjetništvo", kaže Jadranka Sloković, advokat Ive Sanadera.