Regija
0

Tridesetogodišnjak cigarete iz BiH prodavao u Hrvatskoj

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu doveden je 30-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine cigaretama, objavila je danas Policijska uprava zagrebačka.

Tridesetogodišnjak je cigarete nabavljao u Bosni i Hercegovini, te ih je, izbjegavajući carinski nadzor, u Hrvatsku unosio u blizini Imotskog i preprodavao na hrvatskom ilegalnom tržištu.

Naime, osumnjičeni je 24. juna oko 10,30 sati u citroenu C5, njemačkih registracijskih oznaka, zaustavljen u blizini naplatnih kućica Demerje na autocesti Zagreb - Karlovac. Vizuelnim pregledom vozila policijski službenici uočili su veću količinu cigareta od kojih je dio bio prekriven tkaninom.

Tridesetogodišnjak je doveden u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje, a na osnovu naloga suda pretraženo je vozilo te je pronađeno 836 šteka raznih cigareta s poreznim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske i Republike Srbije, a dio cigareta je bio bez zaštitnih markica, rekla je novinarima glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić.