Beograd
0

Tomislav Nikolić 24 sata bez vode i hrane

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: AP)
Tomislav Nikolić (Foto: AP)
Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Tomislav Nikolić proveo je noć u Skupštini Srbije, nakon što je juče započeo štrajk žeđu i glađu tražeći raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Nikolić je jutro dočekao spavajući u odijelu na trosjedu u prostorijama SNS-a u Domu Narodne skupštine, a ljekari kažu da je njegovo zdravstveno stanje, za sada, stabilno.

Tokom noći uz njega je bila supruga, a smjenjivale su se i stranačke kolege i predstavnici koalicionih partnera, sa kojima je juče organizovao miting ispred Skupštine. 

Saopštivši da je u 7.30 isteklo tačno 24 sata kako Nikolić ne uzima vodu i hranu, SNS je pozvao predsjednika Srbije Borisa Tadića i njegovu Demokratsku stranku /DS/ da donesu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, jer su to "izbori za spas Srbije". 

SNS je upozorio aktuelnu vlast da će "snositi apsolutnu odgovornost za sve političke događaje koji će potresati Srbiju u narednim danima, nedeljama i mesecima, ukoliko se ogluše o volju većine građana Srbije koje danas predstavlja Tomislav Nikolić".

Ljekari kažu da čovek bez konzumiranja vode može da izdrži od 24 do 48 sati, a bez hrane najviše dva mjeseca, nakon čega mogu nastupiti ozbiljne komplikacije, ali i fatalan ishod.

DS je juče saopštila da ni u vrijeme "diktature Slobodana Miloševića" ta stranka nije štrajkovala glađu, već se samo časno i hrabro borila da pobijedi na izborima, uprkos krađama.
"Zašto se neko ko se predstavlja kao evropejac opredelio za metod ucenjivanja Srbije sopstvenim životom? Zašto Srbija opet treba da bude talac nečije politike, zar je to ta budućnost koja se obećava građanima Srbije?", pita se DS.

Ova stranka želi Nikoliću dobro zdravlje i podsjeća ga, kao nekog ko je isticao da je vjernik, da nije hrišćanski pokušavati suicid, navodi se u saopštenju.