Hrvatska
0

Tomislav Merčep prebačen u zatvorsku bolnicu

FENA
Tomislav Merčep
Tomislav Merčep
Bivši pomoćnik hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Tomislav Merčep zadržan je u dvodnevnom pritvoru nakon što je poslijepodne na zagrebačkom Županijskom sudu odbacio sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Zagrebu i Pakračkoj poljani 1991.

"Moj branjenik je pred istražnim sucem Mirkom Klinžićem iznio obranu i opovrgnuo sumnje zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva", kazao je nakon saslušanja na Sudu Merčepov branitelj Marko Ujević, javila je Hina.

Dodao je da se Merčep nije stigao očitovati o cijelom slučaju jer je "predmet izuzetno opširan".

Nakon saslušanja Merčep je prebačen u zatvorsku bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja budući je ranije pretrpio moždani udar. Odvjetnik Ujević rekao je da s obzirom na sadržaj spisa očekuje da će tužiteljstvo u ponedjeljak zatražiti jednomjesečni pritvor za Merčepa.

Bivšeg ratnog pomoćnika ministra unutarnjih poslova i zapovjednika pričuvne postrojbe MUP-a poznate po nazivu "Merčepovci", sumnjiči se za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tj. za ubojstva u Pakračkoj poljani te nezakonita uhićenja, zlostavljanja i odvođenja srpskih civila na Zagrebački velesajam odakle su neki prebačeni u Pakračku poljanu te im se gubi svaki trag.