Bečki "Standard"
0
Tempirane bombe na Balkanu
Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi ratovi 90-tih su vodjeni van Srbije, a oni ugrozeni. Pa to samo budala moze da proguta.
Nisam verovao da će ova vlada ovako brzo da napreduje, da sprovodi reforme i da dovede do jedinstva ljudi u percepciji nacionalnih prioriteta i interesa.
Moja porodica i ja smo presrećni da je došlo do evolucije svesti među građanima Srbije, koji su shvatili da je neophodno da se okrenemo ekonomskim potencijalima. Svaka čast ovoj vladi, a posebno predsedniku Nikoliću.
Ogromna energija se ulaže da se nadoknade sve propuštene šanse u prošlosti i da se uhvati korak sa razvijenom Evropom, to je evidentno u poslednjih par meseci.
Svakako veliki zaokret u srpskoj politici koji nije dovoljno propraćen u regionu. Velika šteta. Ako bih bio perfidan, rekao bih da uspeh treba čuvati samo za sebe, ali nije tako. Treba svi zajedno da krenemo napred.
Srbija je prošla kroz istorijsko čistilište koje je naučilo da se treba okrenuti sebi, biti pragmatičan i maksimalno razvijati sve resurse koje poseduje. Imamo dosta resursa samo oni nisu pravilno raspoređeni. Ova borba protiv korupcije je došla u pravi čas.
Ja sam ponosan što sam Srbin, ali pri tome nikoga ne mrzim. Patriota i nacionalista sam najviše u ekonomskom smislu, da stvorim porodično preduzeće koje će nasleđivati moji potomci, kao u drugim evropskim zemljama. Srbija je krenula pute uspešnih ekonomskih reformo što me posebno čini srećnim.
Sigurno je da ne pripadamo porodici azijskih država, jer nam je i carevina i kraljevina i kneževina i vojvodina i država i sve što imamo oduvek bilo ovde. Mi smo istinski Evropejci jer smo kroz dugu istoriju sačuvali svoj identitet, kulturu i tradiciju.
Ljudi, kako da mi ne bude puno srce, kada pogledam komentare iz Srbije. Ne vidim psovke, pljuvačine, prenaglašenog nacionalizma. Zaista duhom i kulturom pokazujemo da pripadamo porodici evropskih država.
Pa da li neko kontroliše ove užasne srbomrzačke komentare? Ovo je čista patologija. Sa ovakvim komšijama u EU. Srbiju treba da zanima samo ekonomija i građani Srbije ne treba da se obaziru na ove prostačke komentare.
Pogledajte komentare koji stižu iz BIH. Pa zar sa ovakvim komentarima u EU ? Nema to smisla. Ovaj vulgaran rečnik, poziv na linč, šovinizam, netrpeljivost i još pregršt sličnog. Užas!
Srbija je toliko puna pozitivne energije, da se više ne osvrćemo na sitne provokacije stranih medija. nadam se da će tako biti i kod ostalih naroda.
Nadam se da više nećemo davati prostora drugima dakoriste naše razmirice, kako bi nam prodavali maglu. Svi su drugi bolji, a mi kao ništa ne valjamo. Dosta je bilo, više nećemo tako.
Ne treba se obazirati na ovakve komentare austrijskih listova. Oni će uvek patiti od kompleksa veličine i poraženosti u oba svetska rata. Razumljivo je da njima ne odgovara da u ovom regionu bude mir.
Vučić je za poslednji 30 dana obišao sve svetske centre od Pentagona do Moskve. Svuda je dočekan uz najviše vojne počasti, u rangu predsednika. Naravno da on ne čini celu vladu, ali je jasno da ova vlada uživa najviše poštovanje od svih u regionu. Sada, što u okruženju vlada medijski mrak, to će njih najviše da košta, nažalost.
Ova vlada je pokazala da Srbija neće više imati predvidljive poteze, već da će sprovoditi odluke koje su u skladu sa dugoročnom strategijom društva i zaštite nacionalnih i ekonomskih interesa na duže staze.