Pad hrvatskih aviona
0

Tehnički kvar uzrok pada dva MIG-a 21

SRNA
Za današnji pad dva vojna avniona "MIG 21" Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva nisu krivi piloti već je u pitanju tehnički kvar, pošto je sa jednog od aviona otpao dio i udario u drugi, prenose hrvatski mediji.

Nije poznato da li je riječ o dijelu kabine ili krila.

Portparol  Ministarstva odbrane Hrvatske Goran Grošinić nije želio da potvrdi ovu informaciju i tvrdi da je komisija koja istražuje nesreću na terenu i istražuje sve okolnosti pada aviona.

Tokom izvođenja vježbe Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne  odbrane na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju, na području sjeverno iznad Plaškog,  danas su  oko 12.50 časova dva aviona tipa "MIG-21" imala  nesreću na oko pet hiljada metara visine i oba su pala. 

Piloti Igor Trošelj i Marijan Kudlik su se uspješno katapultirali, a nakon prizemljenja su prevezeni  u bolnicu gdje je konstatovano da imaju samo ogrebotine i da se osjećaju dobro. 

Povrijeđena je jedna žena koja je u trenutku sudara aviona radila u polju, oko dva kilometra od mjesta pada.

Šezdesetdevetogodišnja Marija Kalipa teško je povrijeđena dok je kopala krompir i prevezena je u bolnicu. Ima teške povrede  nadlaktice od stakla i krhotina aviona i ljekari pokušavaju da joj spase ruku.