Nesretan slučaj
4

Stravična nesreća u Skupštini Srbije: Radnik na održavanju lifta poginuo

B. H.
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Radnik na održavanju zgrade Skupštine Srbije u Beogradu poginuo je dok je pokušavao da popravi teretni lift, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu Beograda.

Dok je trajala popravka, lift se iznenada pokrenuo i usmrtio radnika. Uviđaj obavljaju dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i pripadnici policije, javio je RTS.

Kako se navodi u saopštenju, dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavio je uviđaj na licu mjesta.

"Za sada je utvrđeno je da je N.K. otišao do kućice za lift i gurnuo glavu u metalnu konstrukciju, te pritisnuo prekidač od lifta ali je, najvjerojatnije, pogriješio prekidač, pa je lift krenuo u pogrešnom smjeru, usljed čega je N.K. zadobio smrtne povrede glave", stoji u saopćenju piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Navodi se i da je u trenutku nesreće N.K. bio sam, kao i da je njegovo tijelo upućeno na obdukciju. Do nesreće je došlo dok je N. K. pokušavao da popravi lift, koji mu je otkinuo glavu.

Hitna pomoć je odmah kontakirana, no jedino što su mogli konstatirati jeste smrt. Dežurni tužilac iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zajedno sa policijom je sproveo uviđaj. Sve planirane aktivnosti predsjednika parlamenta i poslanika za današnji dan su otkazane.