Regija
18

Stefanović: Žalosno je što Hrvatska na ovako pokazuje svoj stav prema Srbiji

FENA
Nebojša Stefanović (Foto: Blic)
Nebojša Stefanović (Foto: Blic)
Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas kako je očigledno da vlasti u Zagrebu nemaju dobrosusjedske namjere kada je riječ o otvaranju poglavlja u pregovorima Srbije s EU, ali da Srbija zbog toga neće promijeniti svoj stav i poziciju.

"Žalosno je što Hrvatska na ovakav način pokazuje svoj stav prema Srbiji i istinski odnos prema narodu Srbije, ali je očigledno da vlasti u Zagrebu nemaju dobrosusjedske namjere kada se radi o otvaranju poglavlja prema Srbiji", rekao je Stefanović Tanjugu.

On je naveo da je potpuno besmisleno i smiješno što Hrvatska očekuje da će premijer Aleksandar Vučić zbog toga promijeniti svoj stav i poziciju u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. "To se nikada neće dozvoliti. Ni Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da bilo tko ponižava Srbiju i njene građane", rekao je Stefanović.

Radna grupa Europske unije za prošrenje završla je danas sastanak bez suglasnosti Hrvatske da Srbija otvori poglavlje 23, a razgovori će biti nastavljeni idući tjedan.