Kosovo
0

Stefanović: Sporazum sa KFOR-om se "teško" provodi

SRNA
Borislav Stefanović
Borislav Stefanović
Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da se sporazum Beograda i KFOR-a provodi "teško", ali da to ne znači da se ne primenjuje.

"Zavisno od smene na prelazima dolazi do povremenih iskakanja. Sporazum se teško provodi zato što nisu svi na nivou zadatka koji im je dao komandant KFOR-a, ali to ne znači da se ne primenjuje", rekao je Stefanović za medije u Srbiji.

On je naveo da zna da se kamioni nosivosti do 3,5 tone propuštaju selektivno preko administrativne linije i da KFOR zauzima i alternativne puteve na sjeveru Kosova.

Stefanović kaže da je upoznat sa problemima u primjeni sporazuma o kojima su govorili predstavnici srpskih opština na sjeveru Kosova.

"Ni u kom slučaju to ne bi trebalo predstavljati kao nešto jako loše i nešto što predstavlja kršenje sporazuma. Radimo sve vreme, zovemo komandanta KFOR-a i utičemo da se takve stvari ne ponavljaju, za šta imamo i uveravanja", rekao je Stefanović. 

Borislav Stefanović će 2. septembra predvoditi tim Vlade Srbije na pregovorima sa prištinskom delegacijom u Briselu, što će biti prvi nastavak razgovora nakon nedavnih incidenata na sjeveru Kosova.