Brojne reakcije
57

Status Borisa Dežulovića o nuspojavama postao hit na društvenim mrežama

V. K.
Dežulović statusom ukazao na mane društva (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Dežulović statusom ukazao na mane društva (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Sveopću histeriju koja vlada na društvenim mrežama, a tiče se nuspojava koje mogu izazvati vakcine protiv koronavirusa, iskoristio je i poznati novinar Boris Dežulović čiji je status vrlo brzo postao veoma popularan na društvenim mrežama.

Na početku statusa, Dežulović je naveo kako je odlučio pomoći građanima da ne raspravljaju napamet o mogućim nuspojavama vakcine.

"Dakle, postoji li rizik? Jasno da postoji, nitko nikad nije ni rekao da ne postoji. Evo rizičnih skupina: osobe koje su alergične na acetilsalicilatnu kiselinu ili druge salicilate, oni koji su u prošlosti imali astmatske napadaje nakon primjene salicilata", napisao je Dežulović i u nastavku naveo još niz nuspojava.

[FBPOST]https://www.facebook.com/dezulovic/posts/125595729378476[/FBPOST]

Govorio je Dežulović nakon toga da u rizične skupine spadaju i osobe sa srčanim bolestima, šećernom bolesti, i nizom drugih stanja i oboljenja.

"Za nas posebno zanimljivo: nikako se u isto vrijeme ne smije uzimati alkohol, jer to povećava opasnost od krvarenja u probavnom sustavu i produljuje vrijeme krvarenja", naveo je poznati novinar.

Za kraj, nakon iščitavanja nuspojava koje su se manje ili više mogle pronaći na društvenim mrežama nakon početka vakcinacije protiv koronavirusa, Dežulović je zaključio status jednom rečenicom u kojoj je objašnjeno o nuspojavama kojeg proizvoda je riječ.

"Da, umalo da zaboravim: ovo su nuspojave običnog Aspirina", zaključio je poznati regionalni novinar i na taj način na karakterističan način opisao histeriju i površnost koja trenutno vlada javnim mnijenjem kada je u pitanju vakcinacija protiv koronavirusa.