Komentari (164)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ko li je reis Bošnjacima koji žive u Turskoj ???
Kao pravoslavka i vernik, moja su braca sirijci, palestinci, rusi, turci... moja su braca svih ljudi koji veruju u Jednog Boga...
Da ostane samo u vjeri i kod vjere, pa neka je jedan bog ili trojica, ali se počne od vjere pa malo sebi prokrči stazu do dobre funkcije u stranki pa onda zna se u fotelju vlasti, kao dobar vjernik, pa u pljačku i samo sebi i svom.
@mirsadgluhovic pozdrav, ne brini se ti za njih Mirsade, sve se vraca sve se placa
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nacionalni i vjerski centar svih Bosnjaka svijeta je Sarajevo !!! Svidjelo se nekom ili ne. Bosnjaci sirom svijeta zemlje u kojima zive smatraju svojom domovinom i dobro su integrisanu , postuju sva prava i zakone te zemlje a zemlju maticu smatraju, smatrali su i smatrace jednu i jedinu BOSNU i HERCEGOVINU.
Vidi, vidi, zar imaju i efendije lažne? LaHko je hađijat po kasabama Federacije, budi ti bošnjo u Srbiji.
Nema ujedinjenja kad su sergije u pitanju. Ja bih prvo ove vjerske zajednice oporezovo i odmah bi drzava pocela napredovat.
Paradžemat iz srbijice
Ovo neki srpski reis....drzi se ti Vuchka ebo te on.....pusite jedan drugom krceve ako ih imate
man with the plan. ima covek plan , a ima i veroispovest
I posle se čudite šta SPC radi u Bosni. Uzgred, bilo je pokušaja da se napravi BPC, ali su Srbi izgleda pametniji od Bošnjaka, nisu se dali podijeliti.
Kako da se cude kad SPC u Bosni postoji duze nego islam
Ovo je pokušaj vlasti u Srbiji da pod svaku cijenu stave pod kontrolu "verski" život srbijanskih muslimana , a težišno da odvoji dio Bošnjaka od BiH. Oni tamo ne mogu zvati Bošnjaci već Srbi muslimanske vjere koji se za kratko vrijeme uz loše "vođenje" jednog dana neće ni zvati Bošnjacima, a muslimanima pogotovo!
Kakve veze ima sadasnja vlast u Srbiji sa islamskom zajednicom starom 149 godina? Dobra suradnja sa islamskom zajednicom rezultirala je da ni ejdnom muslimanu u Srbiji nije falila dlaka sa glave za vrijeme rata. Muslimani zi podrinja su bjezali u Srbiju po spas.
da, reis spominje Vlahe da dobije još koju donaciju od SDA... razumijem čovjeka. Reis je politčar, on to mora bit po prirodi stvari. Morao je znati u šta ulazi.
LOL. svi Bosnjaci muslimani ma gdje oni zivjeli u ovom svijetu trebaju prihvatiti IZBIH kao njihovu i reisa Kavazovica kao njihovog reisa... sve ostalo je pokusaj dodatnog djeljenja ionako podijeljenog bosnjackog naroda na jos vise skupina.. probudite se ljudi... sta vam je...
Pa nismo katolici, nije reis ni mehdi ni halifa. Islamsku zajednicu osnovala K. K. monarhija, a 150 godina poslije se muslimani oko toga kolju, nikad u pamet.
kao musliman ne podržavam islamske zajednice za mene postoji samo Allah , Kur'an i Poslanik Muhamed a.s. islamske zajednice stvorene su zbog interesa.
Svaka cast na komentaru!
@ziganteli mozda da procitas i prostudiras malo ovaj komentar od bosnian1946....slazemo se mi da te zajednice rade na stetu naroda...medjutim ono sto ostaje je vjera u jednog Boga u kojeg ti nazalost ne vjerujes...zapitaj se samo sta ako je to ISTINA....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma u srbiji moze svak biti muftija, ionako njihovim venama tece turska krv usadjivana 500 godina...
Mislim da se muslimani iz 23,7% nemaju pravo mješati Srbima u Srbiji, u vezi njihovih religija.
@NinoBelovSRB KOCENZUS IZMEDJU ALBANACA,BUGARA,HRVATA I BOSNJAKA JE MOGUC OKO PODJELE SRBIJE.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svi muslimani na svijetu su braca i sestre. Mi treba da se drzimo sa svima, pogotovo sa muslimanima iz Srbije. Al' hajd ti nasim glupanima objasni to.
Onaj ko igra po neprijateljskim pravilima, je ujedno i sam on neprijatelj.
@GLA Sta sa onim Sandzaklijama koji su branili BiH? Barem zbog njih ne trebamo okrenuti glavu od Bosnjaka u Srbiji. Srbi iz Srbije ovdje imaju R.S, Hrvati iz Hrvatske imaju Hercegovce, mi tamo u Srbiji imamo Bosnjake i treba da cuvamo dobre odnose sa njima ko sto Srbi i Hrvati cuvaju sa "svojima" ovdje.
PRIKAŽI ODGOVORE (19)