Najavljena za 10. oktobar
0

Srbijanski ministri predvode gay paradu?

Sarajevo-x.com
Sa prve Parade ponosa u Beogradu
Sa prve Parade ponosa u Beogradu
Organizatori gay-parade u Beogradu objavili su da manifestaciju podržavaju predsjednik Srbije Boris Tadić, predsjednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, ministri Ivica Dačić i Svetozar Čiplić, kao i da će 10. oktobra neko iz vrha vlasti biti na čelu parade.

Parada ponosa u Srbiji bit će održana 10. oktobra u centru Beograda pod sloganom "Da šetamo zajedno", potvrdili su jučer organizatori gay-parade. Lazar Pavlović iz Organizacionog odbora kazao je za "Press" da imaju potvrdu da će u povorci učestvovati ministri Ivica Dačić i Svetozar Čiplić, predsjednica Parlamenta Slavica Đukić-Dejanović i još desetak narodnih poslanika.

"Ove godine su se promijenile neke stvari, političari su javno podržali održavanje Parade ponosa. Imamo potvrdu da će u povorci učestvovati zamjenik premijera i ministar policije Ivica Dačić, ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić i državni sekretar u tom Ministarstvu Marko Karadžić, predsjednica Parlamenta Slavica Đukić-Dejanović i oko desetak poslanika vladajuće koalicije, među kojima su Željko Ivanji (G17 Plus), Nataša Vučković (DS), Elvira Kovač (SVM). Znamo da će s nama sigurno biti i neko iz LDP, zna se da je prošle godine samo Čedomir Jovanović rekao da će biti na čelu povorke", rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da je vrlo značajna podrška koju su organizatori dobili od predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji je krajem juna primio delegaciju gay i lezbijskih organizacija i dao im snažnu podršku u održavanju parade i obećanje da će se založiti da sve prođe u najboljem redu.

Ipak, ni ministar Dačić ni ministar Čiplić nisu željeli potvrditi da će 10. oktobra učestvovati na Paradi ponosa.