"Proslavljali" maturu u Beogradu
779

Srbijanski maturanti skandirali Ratku Mladiću i pozivali na linč

Klix.ba
Foto: Mondo.rs
Foto: Mondo.rs
Maturanti Vazduhoplovne škole su na Trgu republike u Beogradu proslavljali kraj školske godine. "Slavili" su opijanjem, skandiranjem zločincu Ratku Mladiću i pozivanjem na linč.

Oko stotinu maturanata su se na Trgu peli na postavljene štandove i spomenik Knezu Mihailu te u pijanom stanju, kako piše Mondo.rs, pokazali bahatost i razuzdanost.

Grupa maturanata je skandirala haškom optuženiku Ratku Mladiću, pjevala je pjesme o Kosovu, a čuli su se i povici "Ubij zakolji, da Šiptar ne postoji". U jednom trenutku je Trg bio neprohodan, pa je intervenisala i policija kako bi druga djeca mogla proći.

Pomenuti portal piše kako maturanti nisu poput većine vršnjaka civilizovano proslavljali završetak škole, nego su "zaposjeli" grad i zaustavljali saobraćaj, nakon čega su pjevali himnu "Bože pravde" i pjesme o Kosovu.

Grupa maturanata je prošla i Trgom Nikole Pašića i preko fontane koja je u tom trenutku bila prazna. Fontana je oštećena tokom "slavlja" dan ranije. Maturanti su se kupali, a potom pokidali električne kablove i uništili osvjetljenje.

Srbijanski portal piše da se se srećom radi o izolovanim primjerima.