Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lepo je to,ali mi imamo i ovde jedan dan drzavnosti kao iz doba nemanjica i kotormanica ST.STEFANA:))
PONOVNO VAS PITAM DALI SAM OVDJE STO KENJAO ? ?
NESTO SE NE SJECAM DALI SAM OVDJE KENJO ? ?
@me kakav bola\' ustanak protiv Turaka? Meni se dize samo kad ti mamu i sestru vidim... ;)
srbi su jedna izmisljena nacija i sto starije datume slave to im daje nelku izmisljenu historiju! a vidite li da se genocidas tadic s crkvom zajedno setaaaaa, JOS JEDAN DOKAZ da su srbi jedna fendamentalisticka teroristicka fasisticka religijska manjina orjenitsana mitovima o srbskoj nebeskoj naciji obojena rasizmom i krvolocnom kolektivnom paranojom! BiH4EVER!
http://s6.gladiatus.com/game/c.php?uid=223123
obaj srb-in ko pipo
Jado, koliko je ono vama trebalo za ustanak? Evo trazim po knjigama i nigdje ne mogu naci??? A da, niste ga ni dizali... cim je p r v i Turcin krocio u Bosnu tvoj dedo je izasao pred njega, klekao i pojlubio mu cizmu i rekao, evo ja se od sad zovem Osman, samo mi ostavite ovo malo zemlje... Turska je bila velesila tada i nije bilo lako dici ustanak, ali cim smo smogli snage mi smo ga podigli. Dalje okupirala vas je Austrija... kad ste digli ustanak? A da, nikad. okupirala vas je Njemacka... kad ste digli ustanak? A da, nikad (mi smo ga digli u junu 1941. kad niko u evropi nije smio Hitleru da se suprotstavi)
Mitovi i legende, 4sve i jedan narod na svijetu bi se stidio fakta da im je trebalo 415 godina da dignu ustanak, samo se Servi ponose time, odbaceni od svih, izgubljeni u vremenu i prostoru i sopstvenim lazima, i takodjer najveci ljubitelji turskog melosa - Srbi.
Ma pusti bolan baliye, njima je krivo, jer na ovaj datum su se Srbi oslobodili Turaka i poturica. To je bilo prije 200 godina a oni se jadnici jos nisu oslobodili... djeci daju turska imena, Mustafa, Kemal... navijaju za turke u sportu, slusaju tursku muziku... podanicki mentalitet, onaj pravi. Ovaj p r v i ustanak jeste propao, ali ima ogroman znacaj jer je Srbija bila slobodna 5-6 godina, i zapaljena je iskra slobode koja nikad vise nije mogla biti ugusena. I nisu svi narodi na balkanu nastali od srba, samo vi jadne poturice... nego posto vam nije odgovaralo da nosite ime Srbi, vi ste uzeli ime po rijeci kod koje ste zivjeli - Bosni. Ima li ijedan narod jadnije istorije?
Ja tebe ovako razumijem,znači Srbi su preci svih nacija na Balkanu i svi ti narodi su nastali od Srba.Znači po tvom Srbi nisu nikakav narod čim su se tako lako odricali svog nasleđa i vjere i to sve govori o njima kao narodu. Ne samo ti nego mnogi Srbi upravo tom tezom ponižavaju Srpski narod,razmisli malo.Nadam se da si me razumio.
to da se Srbija prije svega 200 godina zvala Servia moze se uciti na bilo kojem svjetskom univerzitetu, odjel slavistika, a mozes to provjeriti i na Google maps :))) Kao sto rekoh, vase mitove i legende vise niko ne uzima za ozbiljno.
Iskompleksirani lojav.ce... pradeda ti je bio Srbin i zvao se Ilija od toga se ne moze pobjeci :) Osim istorije poceli ste da falsifikujete i morfologiju...samo se ti tjesi da rijec Srbin ima veze sa sluzenjem :) jel ti to rekao rejs Seric? :)
pa jado jadni vase ime je nastalo iz rijeci Servi, ili Sluge. A u vase mitove i legende vise niko ne vjeruje. 415 godina ste turcima najvjernije sluge bili
Lijepo je to što proučavaš Kuran,samo nastavi i neka te Alah povede na pravi put.Amin.