Regija
28

Sramotno: Srbijanski voditelj Ivan Ivanović u emisiji ismijao silovane Bosanke

Piše: E.S.H.
"Od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine. Ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili", izjavio je srpski voditelj Ivan Ivanović.

Ivan Ivanović je poznati srbijanski voditelj na Prvoj TV koji nerijetko u svojim emisijama priča viceve o "Šiptarima" (Albancima), a ovoga puta na red su došle i silovane Bosanke.

Voditelj na ovaj način provocira silovane žene koje su nažalost pretrpjele sve strahote rata koje su se dešavale devedesetih godina, a aludirajući na prisustvo Plavih šljemova koji su tokom rata u BiH skrštenih ruku promatrali kada su žene i mlade djevojke odvođene i silovane, a muškarci i mladići selektirani i kasnije masovno poubijani.

Ranije je Ivanović vrijeđao Hrvate i Katoličku crkvu.

U emisijama "Večer sa Ivanom Ivanovićem" 29. aprila i 6. maja voditelj je pogrdno govorio o Katoličkoj crkvi i "pozvao Al-Kaidu da pričeka ulazak Hrvatske u EU pa onda postavi atomsku bombu" uz jasne insinuacije gdje. Zbog ovoga je Vojvođanska stranka Demokratska zajednica Hrvata zatražila da se televiziji "Prva Srpska" oduzme nacionalna koncesija u Srbiji.

Očekuje se reakcija Prve TV i javno izvinjenje Ivana Ivanovića.