Regija
0

Smijenjen zamjenik direktora srbijanske tajne službe osumnjičen za mito

FENA
Dragan Marković (Foto: Blic.rs)
Dragan Marković (Foto: Blic.rs)
Zamjenik direktora srbijanske tajne službe (BIA) Dragan Marković smijenjen je s dužnosti nakon što su ga mediji prethodnih dana dovodili u vezu s uzimanjem mita, potvrđeno je u petak u Beogradu.

Odluku o smjeni Markovića donio je direktor Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Đođević još u utorak, nakon što je Marković prethodno podnio zahtjev za razrješenje, izvijestili su beogradski mediji pozivajući se na agenciju Tanjug kojoj je u BIA potvrđena odluka o Markovićevoj smjeni.

Marković je u ponedjeljak podnio zahtjev da ga se razriješi dužnosti navodeći kako ne želi da na ugled BIA utječu medijski napisi o slučaju nedavno uhapšenog visokog državnog dužnosnika, osumnjičenog za uzimanje mita te da se ne bi stvorio dojam kako on s pozicije zamjenika direktora BIA utječe na istragu tog slučaja.

Skandal je dospio u javnost hapšenjem direktora Inspektorata u ministarstvu rada Dragoljuba Peurače zbog primanja mita, a vrlo brzo u vezu s Peuračom je doveden i zamjenik direktora srbijanske sigurnosno-obavještajne agencije Dragan Marković, također osumnjičen za mito.

Kako su pisali mediji, Marković je trebao biti i tema jedne od sjednica srbijanske vlade ove sedmice, a njegova je smjena postala izvjesna najavom vicepremijera Aleksandra Vučića, također i koordinatora srbijanskih službi sigurnosti, da će o "slučaju Peurača i Marković" raspravljati i vlada.

Mediji su najavili smjenu Markovića nakon saznanja da ga se sumnjiči za primanje 50.000 eura mita i saslušanja na poligrafu kada je navodno "pao" na svih pet pitanja koja se direktno odnose na mjesto i okolnosti primopredaje mita u jednom od restorana luksuznog beogradskog hotela "Hyatt Regency".