Komentari (161)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba mu otvoreno kazati,da se napusi kite.ZAsto politika u SArajevu ne protjera sve Hrvatske privrednike iz Bih,da vidimo onda koga ce onda ZAgreb uslovljavati,na bilo koji nacin? NAse pi.ke smrdljive sute.ALi i pitanje je ko su to nasi,kad nemamo ni drzave ni nicega.
Jeste ja sam fasista,a ne Ustaki sljam,koji je pravio JAsenovce,Ahmice,Dretelje,ne Milanovic koji kao ko fol ljevicar,pokusava da dobije na ovaj nacin i desnicarsko glasacko tijelo u Hrvatskoj,Isto je pokusavao i BAndic i popusio ga.
NAvijam za KAramarka na sljedecim izborima,za Milanovica je ARistotel.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Dobro.. dva mjeseca natezanja sa istočnim komšilukom.. sad je izgleda vrijeme za zapadni..
Ma kakav most, kakvi bakraci . EU puna izbjeglica treba eure trositi na njih.
Bit` ce otprilike ovako:Naparavit` ce most da povezu teritorij.Hoce u inat. Lovu ce dat` EU. Vise ce zjapit prazan.Vidjecemo ko ce od domacih stanovnika svih deset mjeseci placat prelaz preko mosta 20 Eura u jednom pravcu.Nisu ludi.Radije ce sacekati na granici par minuta.A kad Bosna udje u uniju most bi mogao sluzit` za skokove.Bit ce to "inat most".
Prvo vratite Piranski zaljev pa onda pravite most!
Citajuci komentare da se lako zakljuciti da pljuvanje po Hrvatima i Hrvatskoj sa zadovoljstvom cine udruzano braca Vlado i Haso. Haso, da ja tebi kao pomorski strojar majo objasnim. Koliko veliki brod ce doploviti do Neuma ne ovisi samo jeli od vode do neba sve cisto vec i dubine mora od njegove povrsine pa do dna. Priupitaj ti Muju mozda on zna akomeni ne vjerujes, sa velicinom broda se uvecava i njegov "gaz". (dubina od vodene linije do kobilice broda). Tome se jos mora dodati i izvjesna sigurnosna rezervna dubina ispod kobilice broda radi promjene dubine mora radi valova i plime i osjeke. To sve ljudi sa malo mozga u glavi izracunali da obzirom na dubinu mora Neum u najboljem slucaju moze primiti brodove za koje je potrebna prolazna visina 65 metara. Bosna bi mogla zamoliti Hrvatsku da se uradi dredzing, produbljivanje mora sve do Neuma, kroz Hrvatske teritorijalne vode. Ako su svi u Bosni kao Vlado i Haso, od Hrvata cete sigurno dobiti srednji prst jer nista vise i ne zasluzujete.
sve to stoji ALI nase pravo na otvoreno more je neupitno. mi drzimo sve karte u nasim rukama. Ja bi im rekao da grade pokretni most ili da budu spremni da sruse nepokretni most ukoliko nam bude zasmetao u buducnosti. vrlo jednostavno. zasto da mi sad pristanemo na most odredene visene? ni ja ni ti nismo mjerili dubinu neumskog zaljeva i nemammo carobnu kuglu da nam kaze kakvi ce brodovi postojati za 100 200 ili 1000 godina. ako mi sad pristanemo na fiksni most to je onda gotovo za sva vremena. cak i ako mi necemo nista graditi u u neumu u narednih 100 god mozda hocemo za 1000. ko zna. i onda bi nasi potomci i ovo naveli kao jednu u nizu naivnih bosanskih gresaka. ovaj sto lupeta o blokadi moze da se napusi kite zajedno sa dodikom jer ipak mi zivimo u civilizovanom svijetu i takve nebuloze su nemoguce.
Ako ce se postivati norme, ako ce most biti dovoljne visine da bi se uplovljavali najveci brodovi koji ce doci kad se luka u Neumu napravi, onda je ok, nikakav problem. S druge strane, ovdje se radi o manju para, pa ce most biti sklepan, i BiH ce se trajno izolirati, i vjecno ce se Plocama placati usluga. Bosna i Hercegovina ima svoje vode, ima izlaz na more, tu ce biti luka, i tu je kraj bilo kakvim sranjima, i pricama, a ovaj gospodin koji je izrazio svoj provincijalizam ga moze podud.lati. Sto se tice BiH Hrvata, oni bi mogli malo razmisliti da li su za BiH prosperitetnu, u kojoj zive, ili za susjednu zemlju kojoj lizu prk.no bez obzira sto ih ovi tamo ne je.bu 2 posto.
ali i to sa uslovom da sse most mora srusiti ako se pojave jos veci brodovi u buducnosti. zasto da mi sad pristanemo na neki most i onda 100god poslije taj se most pokaze kao prenizak. sta onda? ugovor je potpisan i nema promjene. neka iskesiraju brate i naprave pokretni most sa velikom sirinom proloaza.
Croatissimus Ovaj ministar je izveo predizbornu akrobaciju koja Hrvatsku može koštati prilično veliku svotu novaca a i živaca. Blokade mogu biti obostrane ali BiH ima izlaza na više načina, a Hrvatska samo jedan!
http://dialogos.ba/wp-content/uploads/2015/07/Balkan.jpg
Izgradnjom mosta Neum ce biti totalno turisticki odsjecen! Tako i treba. Kada ja kao bosanac odem u Neum docekaju me kao da ja njima trazim pare a ne ostavljam. Nisu u stanju ni minimalno da urede grad. U privatnom smjestaju ne mozete ni peskir dobiti a platite 100Km za noc (ko da je Egipat). E pa i treba da ih odsijeku od Hrvatske pa da onda stvarno ostanu samo na bosankom turizmu i pocnu malo vise cijeniti novac koji im bosanci donose!!!
Hrvati uvijek popizde kad Bošnjaci i Srbi pruže ruku jedni drugima
A slovenija im uvaljuje oko pirana,mala ali je dobar tehnicar,lahko je bilo bosnu historijski djeliti,ima ona narodna,zavadi pa vladaj,a sto se tice ove najave oko blokade,ja mislim da bi to bio cisti promasaj,pa hrvatska najvise svojih proizvoda izvozi u bih,a mi od hrvatske skoro pa nikakve koristi nejmamo,podrpase i ovo malo sirotinje sto je ostalo u napacenoj bih,i svi bi se kao vazni pravili kada je ona u pitanju
neka prave, bog dao exploziva
sto prije uraditi putnu komunikaciju prema Neumu iz Svilaja, pa cete vidjeti koliko love ce ostajati u BiH, obzirom da ce svi Madjari, Slavonci i ostali biti nasi gosti u tranzitu. Ima li imalo pameti u glavama politicara
malo ljevica, malo desnica...nismo im mi ona stvar da na nama lijece "ljubavne" jade sa slovencima
Ima film... MOST
Koji kreten, ovo je jako opasna izjava upucena svim gradjanima sa nehrvatskim pasosem. Pa da su Bosanci 92. na referundumu glasali za ostanak u Yu, Hrvatska ne bi postojala danas, imali bi Srbe citav zivot za vratom. Hrvatska bi trebala biti zahvalna muslimanima sto su napravili kakav-takav vojni balans u tom periodu.