Izbori u Hrvatskoj
9

Škoro u posljednji tren prošao u drugi krug, za gradonačelnika Zagreba bori se s Tomaševićem

M. G.
Sa sinoćnje pres konferencije (Foto: Screenshot)
Sa sinoćnje pres konferencije (Foto: Screenshot)
U drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj prošao je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, koji će se za poziciju gradonačelnika Zagreba boriti protiv lidera platforme Možemo! Tomislava Tomaševića.

Škoro je sa 12,2 posto osvojenih glasova u posljednji trenutak prestigao dugogodišnju desnu ruku pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i kandidatkinju MB365 – Stranke rada i solidarnosti Jelenu Pavičić Vukičević, koja je osvojila 11,1 posto glasova, a iza sebe je ostavio i kandidata HDZ-a Davora Filipovića, koji je osvojio 9,9 posto.

Najvredniju pobjedu u prvom krugu lokalnih izbora odnio je lider platforme Možemo! Tomislav Tomašević, jer je u najvećem i ekonomski daleko najmoćnijem gradu u zemlji uvjerljivo porazio sve protukandidate i protukandidatkinje, osvojivši čak 45 posto glasova birača.

Škori, kako pišu hrvatski mediji, predstoji teška borba za mjesto prvog čovjeka hrvatskog glavnog grada, jer SDP-ov kandidat Joško Klisović, koji nije uspio izboriti plasman u drugi krug, već je sinoć pozvao sve birače da glasaju za lidera Možemo! u drugom krugu.