Regija
5

Šešelj na skupu u Pančevu zatražio oružje od Rusije "da brani Srbiju od Hrvatske"

Klix.ba
Nakon izricanja oslobađajuće presude Haškog tribunala četnički vojvoda Vojislav Šešelj održao je danas pred istomišljenicima skup u Pančevu na kojem je, između ostalog, ustvrdio kako "Hrvatska planira invaziju preko Dunava".

Okupljeni radikali na Trgu kralja Petra nosili su zastave, majice sa likom Ratka Mladića, te pjevali četničke pjesme, prenosi dopisnik portala Index.hr.

Predsjednik SRS-a se danas pohvalio kako je "odbranio čast 1.000 dobrovoljaca četničkog pokreta koji su se borili na svim frontovima, kao i projekt Velike Srbije".

Rekao je da u Hagu "nisu očekivali nekog drskog i bezobrazbog da ih sve rasturi u paramparčad", te govorio o osuđenim Martiću i Karadžiću, nazivajući ih nevinima.

Potom je dao nekoliko zakletvi o osvajanju vlasti u Srbiji, rješavanju Evropske unije i "integraciji sa Rusijom".

"Evropske snage uzele su nam Krajinu, odvojile Crnu Goru, okupirale Kosovo, planiraju otcjepiti Vojvodinu. Nezaštićeni smo od naših tradicionalnih neprijatelja. Amerikanci daruju Hrvatima rakete i nizašto prodaju helikoptere. Ko zna kakvo još naoružanje daju Hrvatskoj. Moramo parirati naoružavanju Hrvatske", huškao je Šešelj pričajući o "invaziji Hrvatske preko Dunava" i tražeći oružje od Rusije kako bi se "Srbija odbranila od Hrvatske".