Regija
0

Riječani odjeveni u bijelo danas u šetnji za Srebrenicu

FENA
Rijeka
Rijeka
Povodom obilježavanja 18. obljetnice genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i ove godine organiziraju akciju potpore pod nazivom "Srebrenica Rijekom hodi", kao znak dubokog suosjećanja s žrtvama u Srebrenici i cijeloj BiH te kao znak podrške Maršu mira Nezuk-Potočari 2013. koji se tradicionalno održava na relaciji Nezuk-Potočari.

Akcija je zamišljena kao mirna šetnja građana riječkim Korzom, odjevenih u bijele majice koje simboliziraju bijele nišane (nadgrobne spomenike) u Potočarima.

Kolona građana krenut će s Mosta branitelja na Delti u 11 sati, a početno okupljanje bit će upriličeno u 10 sati u prostorijama Vijeća kada će organizatori učesnicima besplatno dijeliti majice s natpisom "Srebrenica - da se nikada ne zaboravi".

"Ovom bijelom povorkom kroz Korzo želimo poslati poruku da genocid u Srebrenici ne treba negirati niti umanjivati te opomenu da se Srebrenica nikada ne smije ponoviti. Dođite i dajte nam svoju podršku", saopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku.