Burna proslava
47

Rasim Ljajić kao rokenrol zvijezda: Skočio u masu i najavio Istanbul u Pazaru

B. H.
Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube
Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić burno je proslavio pobjedu na lokalnim izborima u rodnom Novom Pazaru.

Ljajić se nakon obraćanja brojnim članovima stranke, aktivistima i pristašama skočio je među okupljene koji su ga nosili na rukama pjevajući stranačke pjesme.

“Pobijedili smo uvjerljivo! U iduće četiri godine od Novog Pazara napravit ćemo mali Istanbul na Balkanu”, rekao je Ljajić i s automobila, na kojemu je držao govor, skočio u publiku na poziv članova stranke, objavio je Sandžak Live.

Predsjednik Stranke pravde i povjerenja (SPP) i nosilac liste "Ujedinjeni za pravdu", Usame Zukorlić je s druge strane kazao da još nije gotovo i da je njegova stranka osvojila 11.000 glasova te da će zajedno s drugim opozicionim strankama imati 24 mandata u Novom Pazaru.

Rasim Ljajić je u nekoliko navrata bio ministar u raznim vladama Srbije. Bio je na dužnosti ministra za ljudska i manjinska prava u Savjetu ministara Srbije i Crne Gore, ministra rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije, ministra za vanjsku i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije te ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Od 2004. godine bio je predsjednik Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim sudom, a od 2006. koordinator za provođenje Akcijskog plana za završetak saradnje s Tribunalom. Na toj je poziciji 2009. godine dao otkaz jer potraga za Ratkom Mladićem nije urodila plodom.

Nakon demonstracija u Beogradu i svrgavanja Slobodana Miloševića s vlasti 5. oktobra 2000., Ljajić je imenovan ministrom za nacionalne i etničke zajednice u Vladi Savezne Republike Jugoslavije.