Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Promovoiran časopis Srpska reč u Sarajevu... buhaaahahaha
Svaka cast Bosnjacima Sandzaka iz Srbije, saka ljudi ,kao pola Sarajeva sve ukupno ima taj dio od Sandzaka,al bore se za svoje pravo ne daju da neko gazi po njima cijeli zivot.
Nedaj boze da mi imamo muda kao Sandzaklije,da je njiha kao nas,pa cijeli Sandzak ima stanovnistva kao Sarajevo,a mi vecina a nesmijemo u vlastitoj zemlji uciti na Bosanski jezik,a znamo samo da podjebavamo ostale, a sta smo to mi,dopustamo par placenika od dodikove mafije da ovdje nas zavode, medzusobno u mrznju ,da bi oni lakse vladali sa nama,a tako ti je i u stvarnosti.
ex oiente lux daj ne glupiraj se
U tom tzv. Sandzaku se nikada nije ucio Bosanski jezik, niti su oni ikada govorili Bosanski jezik, zasto nas lijepi Bosanski jezik mijesati sa njihovom ekavicom?
Ko ti to kaze,nekada se ucilo i zvao se bosnjacki jezik,to je zabeljezeno kada su dolazili osmanlije,a i tu je bila velika mjesavina sa ilirima,tako da pola stanovnistva je pricalo albanski,i doslo je mjesanje dva jezika,zato u sandzaku i crnoj gori i jednim djelom BiH se govori ekacica,al ima i gde se govori jekavica,slicno kao sto je u hrvatsku imaju razna govorna podrucja kao sto je kajkaski,ili srbija isto ,tako da i u Bosni ima razlika neko kaze glava neko gloova,ili nuto,tako da sve u svemu to je sto je.
Jel to zvanicna historija ili nesto iz dedine sehare sa tavana??
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
de napisite "sandzacka rijec" ono pravo me sram..
I mene je sram nepismenih kurchicha poput tebe, jado
Nacionalizam je hrana većini.
A idiotizam otrov.
Mozes li nam dati definiciju pojma nacionalizam odrone?
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
vrlo posjećen skup.