Ubjedljivo vodstvo
0

Prema izlaznim anketama Tomašević će biti gradonačelnik Zagreba, Puljak vodi u Splitu

A. B.
Tomislav Tomašević, Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Tomašević, Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Prema izlaznim anketama koje su objavljene u 19:00 sati u Hrvatskoj, ubjedljivu prednost u utrci za gradonačelnika Zagreba ima Tomislav Tomašević lider zeleno-lijeve koalicije Možemo!, naspram Miroslava Škore, lidera Domovinskog pokreta.

Rezultati izlaznih anketa koju je provela agencija Ipsos Plus pokazuju da Tomašević vodi sa 68,27 posto, a da Škoro ima 31,73 posto glasova.

Tomaševićev izborni štab se nalazi u Muzeju savremene umjetnosti u kojem je već upriličeno slavlje.

Kada je riječ o ostalim gradovima u Osijeku veliku prednost nad ostalim kandidatima je ostvario Ivan Radić, u Rijeci Marko Filipović, a u Splitu Ivica Puljak.

Inače se i ranije pisalo i predviđalo da bi zeleno-lijeva koalicija Možemo!, mogla ove godine pobijediti na izborima s obzirom na to da je Tomašević u prvom krugu izbora 16. maja dobio više od 45 posto glasova.

PR stručnjak Krešimir Macan je u izjavi za Klix.ba istakao da očekuje da će izbori najneizvjesniji biti u Splitu.

Historičar Dragan Markovina smatra da će se Tomaševićevom pobjedom u Zagrebu desiti istinska politička revolucija u Hrvatskoj. Među onima je koji misle da je vrlo vjerovatno da će HDZ izgubiti u Splitu. Jedan od razloga za Mihanovićev poraz bi mogao biti i njegov sporni doktorat koji je izazvao brojne reakcije.

Važno je istaći da je riječ o izlaznim anketama te da će se prvi rezultati izbora objaviti u 20:00 sati.