Izvještaj iz bolnice
40

Poznato zdravstveno stanje ranjenih u dvije masovne pucnjave u Srbiji

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da je situacija sa ranjenim pacijentima u masovnom ubistvu kod Mladenovca mnogo bolja nego juče i da je od devet pacijenata, njih četvoro skinuto sa respiratora.

"Oni samostalno dišu, estubirani su, potpuno su svjesni i razgovarali smo sa njima. Osim njih četvoro, imamo i pacijenta kojeg smo otpustili kući. On je imao prostrijelnu ranu u donjem dijelu leđa", rekao je Ašanin.

On je potvrdio da su dvije pacijenkinje u kritičnom stanju, od kojih jedna ima povrede unutrašnjih organa, a druga frakturu lobanje.

Što se tiče nastavnice i djece povrijeđene u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Ašanin kaže da su jednog 13-godišnjaka koji je imao ustrelnu ranu potkoljenice otpustili kući.

"Nastavnica je dobro i slijedi joj mikrohirurška ortopedska intervencija šake i kod jedne djevojčice, učenice koja je sasvim dobro, procijenit će se da li je potrebna neophodna ortopedska intervencija podlaktice", naveo je Ašanin za Tanjug.

On kaže da je u toj grupi jedan dječak koji je u kritičnom stanju i pod maksimalnim nadzorom.

"Uradili smo kontrolna snimanja, jučer je urađena gastoskopija, pregled magnetnom rezonancom i ti su nalazi dosta zadovoljavajući", rekao je Ašanin.