Porodica ne odustaje
0

Potraga za Antonijom širi se na cijelu Evropu

Sarajevo-x.com
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Porodica nestale Antonije Bilić iz Drniša preko Facebooka proširila je potragu i na Evropu. Na stranici su objavljene poruke na 10-ak jezika u kojim pišu osnovne informacije o djevojci, visina, boja očiju i kose i odjeća koju je nosila na dan kada je nestala.

Podsjetimo, zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić kazao je da nije isključena mogućnost da je Antonija prodana u Bijelo roblje. Stoga, je porodica nestale djevojke odlučila potragu proširiti i na Evropu.

Potraga za 17-godišnjom Hrvaticom i danas je nastavljena. Ponovo će biti pretraženo područje oko kuće Dragana Paravinje, koji je priznao ubistvo Antonije Bilić. Također, nastavlja se sa isušivanje Brnjanskog jezera.

Iako je prije 15 dana detaljno pretraženo područje oko porodične kuće Dragana Paravinje u Bilišanima kod Obrovca, u zaseoku Paravinje, danas je odlučeno da će se to mjesto još jednom pročešljati. Posebna će se pažnja posvetiti području oko akumulacijskog jezera Zrmanja i jezera Muškovac kod Obrovca, objavio je Dnevnik.hr.

Potragu bi, međutim, mogli omesti loši vremenski uslovi. Jučer je isušivanje jezera Brljan počelo ubrzanim tempom i očekuje se kako bi kroz narednih dvadesetak sati moglo biti u potpunosti isušeno. Tada će na isušeno jezero stići psi tragači kako bi pokušali pronaći trag u naslagama mulja.

Ako psi i specijalci ne nađu ništa, potraga će biti nastavljena. Iako potraga za Antonijom Bilić traje već gotovo mjesec dana, rezultati ipak postoje i ako je ne nađu u tom jezeru policija može biti sigurna da su pretražili apsolutno sve.