Kraljevo
0

Poslije zemljotresa pojavili se novi izvori vode i pijesak

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Na više lokacija u okolini Kraljeva poslije zemljotresa pojavili su se novi izvori vode i pijesak - javljaju beogradski mediji.

U njivama u Sirči i Oplanićima pojavio se pijesak i pukotine, a presušio je i jedan bunar.

U kukuruzištu Miluna Veskovića u zaseoku Bačevište u Sirči pored Zapadne Morave otvorila se raspuklina duga više od 20 metara iz koje su se pojavili pijesak smeđe boje i voda. Raspuklinu u njivi tri kilometra udaljenoj od porodične kuće Veskovića juče je tokom obilaska primijetio njegov sin Miroslav.

"Zapadna Morava je blizu njive ali njiva je dva metra viša od nivoa rijeke pa pretpostavljamo da su pijesak i voda porijeklom iz rijeke. Jutros je ekipa Hidrometereološkog zavoda Srbije uzela uzorak pijeska radi ispitivanja", rekao je Milun Vesković čija je kuća oštećena u zemljotresu.

Prema njegovim riječima, u Sirči u jednom domaćinstvu pojavio se izvor slane vode, dok su dva izvora mineralne, sumporne vode u Sirčanskoj banji značajno pojačana, a pojavio se i novi, treći izvor.

Panike za ovu pojavu nema, jer su seizmolozi posjetili lokaciju i konstatovali da je pijesak posljedica sekundarnih udara zemljotresa.

Kraljevo je u noći između 2. i 3. novembra pogodio zemljotres u kome je dvoje ljudi stradalo, više desetina je povrijeđeno i načinjena je ogromna materijalna šteta. Tlo se još smiruje i manji potresi su svakodneveni.