Regija
5

Policija u Prijepolju traga za Sanjinom Sefićem, obavijestila ih Granična policija Srbije

Piše: A. B.
Pripadnici Policijske stanice (PS) Prijepolje intenzivno tragaju za Sanjinom Sefićem koji je u ponedjeljak navečer usmrtio pješakinje Editu Malkoč i Selmu Agić u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su nam kazali u PS Prijepolje, obavijestila ih je Uprava Granične policije Srbije te s tim u vezi poduzimaju sve potrebne radnje kako bi ga pronašli i identificirali.

Za Sanjinom Sefićem, povratnikom u izvršenju krivičnih djela, još uvijek nije raspisana potjernica, a očekuje se da bi se nakon toga u potragu trebalo uključiti i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Podsjećamo, nakon što je u ponedjeljak navečer skrivio saobraćajnu nesreću u centru Sarajeva, Sefić je napustio prostor Bosne i Hercegovine preko graničnog prijelaza Uvac kod Priboja, iako je Granična policija BiH bila obaviještena da se za njim traga.

S obzirom na to da je Sefić nesmetano napustio prostor BiH nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, o čemu su pripadnici Granične policije BiH bili pravovremeno obaviješteni, iz ove institucije ističu kako se provode interne kontrole i provjera da li je Sefiću neko pomogao prilikom bjekstva.