Drama u Beogradu
0

Opasao se eksplozivom, oteo taksistu pa pucao u policiju

SRNA
U pucnjavi sa policijom u Beogradu poginuo je 24-godišnji mladić koji je naoružan i opasan eksplozivom oteo taksistu.

Mladić Jovica K. poginuo je od eksplozije ručne bombe poslije sukoba sa policijom koja mu je na Voždovcu preprečila put i spasila kidnapovanog taksistu.

Tako je okončana drama koja je kasno sinoć počela ispred Centra Sava kada je ovaj mladić najprije otvorio vatru na jednog taksistu, zatim drugog kidnapovao, a potom pucao i na policiju.

Mladić je sinoć oko 22.30 sati došao  taksijem na parking kod Sava centra. Taksisti koji ga je dovezao rekao je da ga vozi cijelu noć i da će ga bogato nagraditi. 

Vozač se izvinio, jer je završavao smjenu i uputio ga je na svog kolegu, ali tada je mladić pokazao revolver i ručnu bombu, sa koje je skinuo osigurač. 

Vozač taksija uspio je, ipak,  da pobjegne, a mladić  je ispalio nekoliko hitaca ka njegovom vozilu, a zatim  ušao u sljedeće vozilo, primoravši taksistu da ga vozi kroz grad. 

Tokom vožnje taksisti je pokazao da je pored revolvera i ručne bombe, opasan ekspolozivom a da ima i automatski pištolj "škorpion", te govorio kako će "učiniti nešto spektakularno" i kako će "sve dići u vazduh". 
Zadržavši prisebnost, vozač taksija je akivirao  takozvani "panic taster" i tako omogućio policiji da ga locira i prepriječi put vozilu na Voždovcu u Zaplenjskoj ulici .

Mladić  je onda pucao na pripadnike interventne brigade, na šta su oni uzvratili vatru. To je iskoristio taksista i pobjegao iz svog vozila.

Odmah potom čula se jaka eksplozija, pretpostavlja se ručne bombe iz koje je kidnaper izvukao osigurač.