Beograd
0

Odbijena Jocićeva žalba

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Žalba Sretena Jocića na rješenje o pritvoru je odbijena, i očekuje se da večeras počne njegovo saslušanje pred istražnim sudijom u Beogradu o slučaju ubistva suvlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića, prenose beogradski mediji.

Poslije saslušanja, istražni sudija bi do sutra navečer, kada ističe policijsko zadržavanje, trebalo da odluči da li će Jociću biti određen pritvor.

Ukoliko bude donijeta takva odluka, Jocić u pritvoru može da ostane najviše šest mjeseci, bez podizanja optužnice.

Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, zadržan je tokom noći u Gradskoj policijskoj upravi Beograda, ali nije želio da da iskaz policiji povodom sumnji da je umiješan u ubistvo Pukanića, dok se ne odluči o njegovoj žalbi na rješenje o zadržavanju.

Sreten Jocić uhapšen je jučer u kući Slobodana Miloševića u Tolstojevoj ulici u beogradskom naselju Dedinje, koju je iznajmljivao.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je jedan od svjedoka saradnika u iskazu hrvatskoj policiji optužio Jocića da je naručio ubistvo Pukanića.

Hrvatska je, tim povodom, najavila da će Jocića "osumnjičiti ili kao naručioca ili kao organizatora ubistva" i za njim raspisati međunarodnu potjernicu.

Ivo Pukanić, vlasnik "Nacionala", i direktor marketinga Niko Franjić ubijeni su u centru Zagreba 23. oktobra prošle godine.