Srbija
0

Od Crnogorca oduzet 21 kilogram heroina

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
MUP Srbije saopštio je da je uhapšen dvadesetosmogodišnji državljanin Crne Gore Radovan Laketić, od kojeg je oduzet 21 kilogram heroina.

U saopštenju MUP-a Srbije se navodi da je Laketić, koji je osumnjičen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen u trenutku kada je izlazio iz zgrade u kojoj je iznajmio stan, te da je tom prilikom u njegovom rancu pronađeno oko dva kilograma heroina i pet kilograma smjese paracetamola i kofeina, 700 evra i dva mobilna telefona.

Pretresom stana pronađeno je 25 paketa u kojima se nalazilo više od 19 i po kilograma heroina, sedam paketa sa ukupno 6.359,98 grama smjese paracetamola i kofeina, pet paketa sa ukupno 462,01 grama kokaina, 8,82 grama hašiša, 25,65 grama laktoze, mehaničke prese za heroin, dva miksera sa tragovima heroina i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

U saopštenju se dodaje da je pretresom drugog stana, koji je iznajmio Laketić, pronađeno  69.040 eura.

Heroin, koji je pronađen u ovoj akciji, nabavljena je u Turskoj, a do Srbije je transportovan u đonovima muških gumenih papuča, navodi se u saopštenju.

Laketić će, uz krivičnu prijavu, biti priveden dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici MUP-a Srbije i beogradske policije nakon višemjesečnog rada.