Komentari (213)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bojim se da ce cijena priznanja Kosova kostati BiH 49% teritorije a odmah zatim i onoga sto zovemo Herceg-Bosnom. Rus je dobio Krim a Amer Kosovo. Bosnjake inace niko nista ne pita osim ako treba da zaloze 5-6 hiljada Bosnjaka, za americke interese.
sto mi kao narod ne bi opet trazili ujedinjenje sa Srpskim narodom kao 1918? sta je nama falilo pod Beogradom? jesmo mi bili gradjani drugog reda u Jugoslaviji? Srbi su toliko bili posteni jos su nam 1971 dali status konstitutivnosti.
Sviranje kurcu. Zna se koji je stav Srbije. Osam Godina razni analiticari predvidjaju da Vucic samo sto nije priznao Kosovo. I sta se desilo? Nista. Ako Biden, tj. ovi iza njega sto vuku konce budu pritiskali, mogu samo rat izazvat.
opet lupetate,..al to je zato jer ne poznajete Srbe. Biti u zavadji sa Srbima i otimati od Srba kad tad (ne bitno za vremenski period ili koliko godina, decenija ili stoljeca prodje) dodje na naplatu.
inace ne postoji Srbin na ovoj planeti da bi potpisao I PRIBLIZNO bilo sta sto bi znacilo 'predaju Kosova'. Em Srbin to ne bi uradio jer je Srbin,..em mu sva familija ne bi osvanula,.ili bi ih iskopavali na Madagaskaru. NEMA KO da "preda u ime Srba Kosovo"
pa jedino su Srbi otimali, sad samo vraćate oteto se malo čitaj historiju a ne hisTeriju nastalu od preteče fašizma Njegoša preko garašanina Apisa, draže i Miloševića 😂😂😂😂😂
Nema od priznanja ništa pa čak i manje od toga !
Priznaj Kosovo crni Vucicu
Čuj ovo: Dok obilježavamo 140. godišnjicu partnerstva između naše dvije države, SAD ostaje posvećen promociji ekonomske saradnje... Mislim,nisam iz Srbije ali se pitam: Jesu li Amerikanci napravili pauzu u partnerstvu 99' godine kada su napali Srbiju?
ne, diplomatski odnosi Savezne Republike Jugoslavije nisu bili prekidani! povuceni su ambasadori ali to ne znaci totalni raskid diplomatskih odnosa! u Beogradu je jedino ostao Talijanski ambasador pa je zapad preko njega slao poruke Slobi.
RS će se pripojit Srbiji dil za Amerikance za Kosovo
a zamisli da se svi opet vratimo pod Beograd. ja stvarno mislim da bi nam svima bilo super. Makedonci ne mogu izaci na kraj sa Šiptarima. ovo u Bosni ne funkcionise a Crna Gora jedva da ima 400.000 stanovnika. mislim da bi nam svima bilo super u maloj Jugoslaviji! sta je to nama Muslimanima falilo onda?
E bas si analiticar. Covjek jasno napisao sta ocekuje i nikakve ustupke nije pomenuo. Tebi ima logike da velika amerika nudi ustupke jednoj maloj balkanskoj zemlji? Pa nije ih nudila ni velikom Iraku
Vučiću tiše, dobićeš po tim ušima.
A taj ustupakje ujedinjenje sa RS.
Jedini ustupak koji se može zvati i ucjena Srbije je da uđu u NATO ili im se ubrza proces u EU. Taj ustupak bi prije 20 godina imao veću cijenu, Kosovo je završena priča i slabo će tu šta danas ili sutra hajrovati. Mogu analitičari tješiti narod.
Ustupke u BiH ne trazite
Živjela BiH i Izrael. Znam da se muslićima to ne sviđa ali ko ih pita.
Za dvadeset godina Kosovo ce imati vise stanovnistva od republjike srbije i onda ce da je zauzmu cizmom i sampitom
Ide ultimatum, ukidanje RS unutar BiH ili ostanak RSa unutar BIH + da se počnu ponašati u skladu s evropskim vrijednostima (ne kao hrvati licemjeri) i priznanje Kosova, u obje varijante Srbija gubi, u jednoj samo već izgubljeno (KIM) ili I KIM i RS, bujrum birajte :)
Kosovo i Albania de facto već egzistiraju kao jedna država.Unificiran je školski sustav i energetski sustav,imaju zajednićke ambasade po svijetu,imaju dvije vojske koje egzistiraju kao jedna vojska jer imaju stalne zajednićke vježbe,naoružani su do zuba Amerićkim naoružanjem i educirani po NATO standardima.Nema rominga ni carine izmedju Republike Kosova i Albanije.