Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Luda djeca, treba to sve maljem u glavu,
Stravican komentar, u normalnim zemljama krivicno kaznjiv, s nalogom za psihijatrijsko vjestacenje. Djeci koja u tako ranoj dobi cine krivicna djela je potrebna terapija, a prije svega ih je neophodno maknuti iz okruzenja koje je uslovilo delikvenciju, a to je nebriga roditelja/staratelja. A nerijetko postoje i medicinski razlozi nasilnistva.
cptn djeca koja postanu ovakva u mladosti, više se ne mogu popravit. rijetki su slučajevi onih koji postanu bolji ljudi, a tih je možda 10% ovo samo treba tuči i tuči sve dok ga ne pretvoriš u poslušnu osobu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Tacno se vidi da ce ovaj pola zivota u zatvoru provesti.
neko će njega smaket, samo čekaj da napuni 18
smaket ce njega do 14te kako je kreno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
stvarnost nam je crno bijela a buducnost siva
a nidje informacije da su to zapravo cigancici,..al eto nek se pretpostavlja da su srpska djeca jer je vijest iz Novog Sada
Balkan je to....
MA MALI SE JE STVOREN ZA VRH POLITIČKOG MILJEA!!!
ima ih kod nas i sa manje godina i sa vise krivicnih djela zato jer nema ustanove za takve tako kazu
Ma hebo ti sve,ovaj je zapusten,s`ovim vise nema price samo tuci dok se ne upisa!!!
Bio je vrijedan dečko...
dobar prosjek na žalost
Stranka te prati... Imamo ozbiljne planove sa tobom
lil vernes se jednom u 100 godina radja, metar i zilet klinac udje u kafanu i kaze pice svima od mene i baci saku para za sank :)
Kakvi komentari, fuj. Umjesto da se ima sazaljenja nad djecom koja odrastaju u ko zna kakvim uslovima, da se kaze da im se treba i mora pomoci, jer ce u protivnom u dogledno vrijeme biti u stanju da pocine teske kradje, ubistvo... Ocigledno nemaju nikoga ko ih odgaja i uci istinskim vrijednostima. Ko zna, mozda se medju njima krije potencijalni buduci Nobelovac, sva su djeca talentovana za nesto, samo sto je potrebno okruzenje koje ce da ih ohrabruje, stimulira i navodi na njihov individualni put. Mnogo sam tuzna svaki put kada nesto ovako procitam, vidim... Da se mene pita, uvela bih drakonske kazne za zanemarivanje djeteta. To mi je gore od pljacke banke.
cptn. - "Drakonska kazna" za zanemarivanje djece ti je u prevodu krvarina za sirotinju. Tesko da ces vidjeti zanemareno dijete bogatih roditelja - bar po ikakvom mjerivom standardu. Ono naizgled zanemareno, prljavo i musavo koje se samo ili s vrsnjacima igra u parku pred zgradom je mozda vise voljeno i pazeno od onog urednog i cistog s odgajateljicom koja ga prati. S druge strane... Te stvari se rjesavaju od roditelja pa na dole - samo to mnogo kosta. Jeftinije je dijete uzeti roditeljima i spakovati ga u dom, nego uposliti roditelje (pa cak ih i naknadno vaspitati jer su mahom i samo odrasli u istim takvim uslovima) i obezbijediti im standard gdje mogu platiti nekog da se brine o djetetu dok s na poslu ili si priustiti da jedno od roditelja ne radi.
@singerica77: stoji to sve... No naravno, nije bas crno-bijelo. Do zlostavljanja (fizickog - seksualnog - psihickog...) i zanemarivanja djece ne dolazi samo u siromasnim porodicama, zapustanje se ne svodi samo na ono za okolinu vidljivo (tipa prljava, slabo uhranjena, itd.). U posljednje vrijeme je sve vise djece iz situiranih porodica (barem na zapadu, gdje postoji za tako nesto infrastruktura) koja dospijevaju u hraniteljske obitelji jer se iz ovih ili onih razloga u svojoj porodici ne osjecaju dobro. Istina da bi najbolje za dijete bilo da ostane sa svojim roditeljima. Samo je nazalost problem u tome sto bi nasilni roditelji prije svega morali da kazu "Treba mi pomoc, nesto moram mijenjati kod sebe, nije mi dobro, ne cinim dobro". Surova realnost je da mnogi to ne misle, nego krivca za svoje ponasanje nalaze oko sebe. A od momenta kada bi i krajnje odlucno rekli da hoce/moraju nesto da mijenjaju u svom zivotu su potrebne godine dok se ne dodje do nekih rezultata... A to je vrijeme koje djeca gube u nepovrat. Sve studije koje sam citala pokazuju da je za djecu bolje da odrastaju van svoje porodice u "normalnom" okruzenju, nego li sa svojom porodicom kada su izlozeni psihickom i fizickom maltretiranju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
AantitalenAt! Krajnje vrijeme mu je da se prestane time baviti, kad mu već ne ide od ruke. :D
U bivskoj Jugi najsigurniji grad, danas grad sa najvecom stopom kriminala, ljudi ne smiju posle deset navece izac' napolje, *** ti Demokratiju
Sigurno mu je otac "uzoran gradjanin" cim je on takav