Predsjednik Srbije kategoričan
106

Nikolić: Svakom ko sarađuje sa Šarićem treba da "leti glava"

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto:AFP)
Tomislav Nikolić (Foto:AFP)
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da mora da odgovara svako za koga se utvrdi da je dostavljao informacije ili upozoravao, odnosno održavao bilo kakav kontakt sa odbjeglim narko-bosom Darkom Šarićem.

"Za svakog za koga se utvrdi da je dostavljao informacije ili upozoravao, odnosno održavao bilo kakav kontakt sa Darkom Šarićem neka mu, figurativno rečeno, leti glava, odnosno neka odgovara za svoje postupke", rekao je Nikolić.

On je rekao za Televiziju Crne Gore da treba da snose odgovornost svi oni iz vlasti za koje se dokaže da su na bilo koji način sarađivali sa Šarićem.

Nikolić je naveo da Šarić, ukoliko je dostupan službama sigurnosti bilo koje zemlje, treba da bude uhapšen i izručen Srbiji.

"Da li se pregovara sa Šarićem ne znam. Da li će nekome u Srbiji, figurativno rečeno, da odleti glava ako se on pojavi u Srbiji ne znam. Da li je ugrožen neko iz Vlade Srbije ne znam. Ali, svako ko je sa njim sarađivao, posebno od momenta kada je postalo jasno da se bavio kriminalnim radnjama, neka mu leti glava", naveo je predsjednik Srbije.

Nikolić je dodao da ne voli što se u medijima prave spekulacije da se pregovara sa Šarićem.

"Ne volim što se prave spekulacije u novinama, kao što ne ne volim ni hapšenja preko novina. Ako je Šarić dostupan nekim službama u inostranstvu, on treba da bude uhapšen i izručen Srbiji. Ako je dostupan, onda ne valja što se o tome priča, a ništa ne preduzima", rekao je Nikolić, koji je juče boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, gdje se sastao sa najvišim državnim zvaničnicima i predstavnicima Srba u toj državi.