Prošli kroz Hrvatsku
0

Navijače čeka 200 specijalaca u Srbiji

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Tri autobusa i jedan kombi-bus sa 188 navijača koji su u Genovi izazvali prekid utakmice između fudbalskih reprezentacija Italija i Srbija za Evropsko prvenstvo, prešli su večeras preko graničnog prelaza Bajakovo iz Hrvatske u Srbiju, gdje ih je dočekalo oko 200 specijalaca.

Navijači su granicu prešli po skraćenoj proceduri za desetak minuta, a cijelim putem kroz Hrvatsku, bez zaustavljanja autobusa, pratili su ih hrvatski specijalci u desetak policijskih vozila. Na granici se tridesetak interventnih policajaca postrojilo kako nekome ne bi palo na pamet da napusti autobuse.

Da je put protekao bez incidenata potvrdili su policajci pet policijskih uprava koji su se postarali da svi nadvožnjaci i benzinske pumpe u Hrvatskoj budu pod policijskim nadzorom dok su se u pratnji autobusa smjenjivala policijska vozila.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije u italijanskom gradu Genovi prekinuta je sinoć nakon samo nekoliko minuta igre, jer su srpski navijači ubacivali baklje i dimne bombe u teren. Prije toga ova utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zbog istih razloga kasnila je 45 minuta.

Grupa srpskih navijača je prije utakmice došla do autobusa sa igračima reprezentacije Srbije koji je trebalo da krene, a njih pet-šest je ušlo u vozilo i ubacilo baklju, te krenulo da linčuju golmana Vladimira Stojkovića, ali su ostali reprezentativci zaustavili napad.

Stojkovića su napali navijači njegovog nekadašnjeg kluba "Crvene zvezde" koji ne mogu da mu oproste ljetošnji transfer u redove vječitog rivala "Partizana".