Regija
0

Nakon vožnje od 32 sata: Od crnogorske željeznice putnicima samo izvinjenje

Anadolija
Iz Željezničkog prevoza Crne Gore izvinili su se putnicima koji su se nalazili su međunarodnom vozu koji je u Bar iz Beograda stigao nakon 32 sata vožnje, te izjavili da putnicima ne mogu vratiti novac od kupljenih karata.

Rajka Marinović, direktorica sektora za međunarodni prevoz, u izjavi za Anadoliju kazala je da je željeznički prevoz uradio sve kako bi skratio vrijeme putovanja, ali da je u pitanju bila "viša sila, odnosno grom koji je za određeno vrijeme spriječio odvijanje saobraćaja".

Putnici voza, koji su iz Beograda krenuli u ponedjeljak uvečer u 21:25 sati sa 80 minuta zakašnjenja, a jučer ujutru oko tri sata bili na stanici u Podgorici, kako prenose mediji, šokirani su i razočarani onim što ih je snašlo.

Pored kašnjenja voza u Srbiju, putnici su se susreli sa novim nevoljama i poslije prelaska granice sa Crnom Gorom.

Zbog velikog nevremena i atmosferskog pražnjenja u ukrsnici Lutovo, oko 16 sati, došlo je do havarije u energetskom postrojenju, što je izazvalo prekid željezničkog saobraćaja, te je međunarodni voz na podgoričku stanicu stigao tek oko tri sata ujutro.

"Prekid saobraćaja je nastupio kao posljedica nevremena i nestanka struje u kontaktnoj mreži. Preduzete su sve raspoložive mjere na povlačenju ovog voza sa otvorene pruge, međutim do uspostavljanja napona nije bilo moguće doći bez dizel lokomotive, koja je morala krenuti iz Podgorice, ali koja opet nije pomogla vozu da krene“, kazala je Marinović.

Nakon toga, prema njenim riječima, prema vozu je upućena rezervna lokomotiva iz Bijelog Polja koja je pokrenula voz do stanice u Kolašinu.

U međuvremenu putnici su do pokretanja voza nekoliko sati ostali na otvorenoj pruzi, a na stanici u Kolašinu dobili su hranu i mlijeko, što nije bilo dovoljno za sve putnike i što je opet izazvalo njihov bijes.

Ovo nije prvi put da se crnogorska željeznica susreće sa problemima na svojoj pruzi, te i sa putnicima, zbog kojih se više puta nalazila pred sudovima zbog naknade štete.

Iz Željeznice Srbije saopšteno je da će putnicima vratiti novac za kupljene karte, ali do granice sa Crnom Gorom.

U Podgodricu je međunarodni voz stigao u tri sata u srijedu ujutro odakle je putnicima bio obezbijeđen taksi prevoz do odredišta, a u Bar nakon 32 sata vožnje iz stanice Beograd.