Komentari (243)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A šta je sa Sutorinom kome ona pripada ili je neko od nasih vec uzeo pare i gotova stvar.
Jest da se pitamo ja i ti,ova nasa bagra bi i majku svoju prodala a da ne prodaju nesto državno.
Ovaj Hercegovac kao jos keki ovdje je totalni glupson.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Možete vi to pričati, ali dok Predsjedništvo i Vijeće ministara ne parafiraju sporazum, ništa nije završeno. A hvala Bogu, zahvaljujući određenim segmentima bh. društva, do toga neće doći dok se ne riješi Sutorina. Nije Bosna i Hercegovina Caritas pa da daje svoju teritoriju kao humanitarnu pomoć.
Vijeće ministara BiH je već prihvatilo tu odluku i treba da ide na predsjedništvo i onda parlament
Proda ova banda sve sto moze a mi kao ovce njemo posmatramo , neka tako nam i treba !
Pa kad je tako, naopako sto se cekalo od 2008, dakle 5 godina. da se tek sada verifikuje? Sto MUP-u Crne Gore odgovara "ko je hapio, hapio je" to. ne obavezuje odgovorne u BiH da isprave "pogrsnni navod".
VRATITE SUTORINU, SUTORINA JE BOSANSKA GLINA, UKRALI STE KONJE, 2 PAC ZIV U BOSNI SNIMA NOVI ALBUM
Rodoljub Kapetanovic >>> Čitaj malo pored redova - Sutorina će biti distrikt 2, a Brčko 1.
A to kad bi bila distrikt bi bilo veoma bitno za vas Bosnjake? Znaci samo da ne bude RS i odmah je bosnjacka. Ma da. Od stanovnika Sutorine unutar BiH profitirale bi srpske politicke stranke u BiH koje bi i dobile vlast dole. SDA, SDP itd ne bi dobile ni procenat.
Baš da vidim ko će to potpisti od zvaničnika iz BiH?
Covic i Ivanic iz pika, Bake ce malkice palamudit al ce potpisat...jos nesto?
Bitno je da Crnogorci nigdje ne govore o razgranicenju sa RS, vec iskljucivo sa Bosnom i Hercegovinom. Koliko god da je nepravedno sto je Tito dao nasu Sutorinu CG,bolje joj je tamo nego da se Milorad kupa na moru i zove ga svojim.Ovako treba mu pasos i na povratku ga ceka zastava BIH na granicnom prijelazu i normalno granicni sluzbenik Mirsad.
Nema Mirsada na granici izmedju HN i Trebinja :) Mozda dovedu jednog medju 10 Srba da ispostuju pravilnik, kao sto dovedu i jednog Srbina na sjeverozapad :)
sjedi Mickey ,bravo 5! Djeco,ugledajte se na naseg Mikija koji napamet zna pravilnik grancne sluzbe BIH. jeeej miki,jeeej miki, jeeeej mikiiii.come along sing a song just for you and me ! em aj si kej i vaj em ou ju es i
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ode izlazak na more :D
Samo da naglasim ovo je sakrazam ovi sto bacaju dislajk,posto ne znate ocigledno prepoznat sarkazam
Budalastina... Kakva Sutorina.. Nemamo nikakve argumente, ovo je samo prica da se upale seljaci koji nemaju pojma sta znace medjunarodni ugovori... Djuro Pucar je dao Sutorinu i Herceg Novi crnogorcima a nakon toga je potpisano ( Badinterova komisija) da su raspadom Jugoslavije granice bivsih republika postale medjudrzavne granice... Rukovodstvo i narod bivse republike BiH je odgovorno za gubitak naseg mora jer nije reagovalo protiv odluke Djure Pucara koji je poklonilo crnogorcima nas vjekovni teritorij...
probaj otici u sutorinu bez licne ili pasosa, bas me zanima kako ces proci
Zabrinuti , bez osobne iskaznice sr ni po kruh kupit ne izlazi. Dakle, nije meni problem stavit osobnu u džep i u BH Sutorinu otić budem li imao volje ....!!!
Sutorina je srce Republike Srpske , nedamo je Crnogorcima. Srbi imaju sansu da po prvi put dobiju svoje more, sad ili nikad Mliorade, ako se usutis onda si izdajica srpstva vaskolikog !!
Sutorina je poprilicno prosrpski orijentisan dio CG (kao i Herceg Novi). Ako bi se pred njih iznijelo pitanje-CG ili RS, vjerujem da bi radije izabrali RS i vlast iz Banja Luke nego Podgoricu. A ako im ponudis Federaciju, ostali bi u CG. Budi siguran.
Mickey, ofulo si temu, ne govori su o utvrdjivanju granice izmedju CG i nekog entiteta, vec Bosne i Hercegovine. Ako vi imate neki dokument da je Sutorina nekad pripadala Rs-u , eto vam je dzaba. Ali mi imamo doukument u kome pise da Sutorina pripada BOSNI I HERCEGOVINI.Iskreno,nema od toga nista,volio bih da to ostane u CG , jer ni Bosna ni Bosnjaci ne bi imali korist od toga,a vi bi voljeli dobiti izlaz na more tek tako,jelde?
Vratite BIH Sutorinu. Vjerujem da ce Bosnjaci onda u kolonama krenuti na svoje more, taman toliko i mogu sebi da priuste-rucni frizider, paradajza, peceno pile, kisela, u golf 2 i na ljetovanje :)
Nista cudno .1992 Svu rijec u zlocinima pa i politici upravo vodili su MUP-Srbije i MUP Crne Gore.Samo medjunarodna arbitraza moze rijesiti razgranicenje jer mi imamo posla sa fasistickim rezimima.
Sa Sutorinom, postala ona dio RS, FBiH ili distrikt, najvise bi profitirale stranke iz RS, s obzirom na prosrpsku orijentaciju tog dijela CG.
BOŠNJACI +ALBANCI = 0 SRBA, 0 CRNOGORACA :D
Tužno stvarno, ali kad pogledam na Republiku Kosovo, srce mi zaigra od radosti, pa braća Iliri drže i pola Makedonije, a zajedno sa Bošnjacima u Crnoj Gori i pola Crne Gore, uz to i Južni dio Srbije dodam Preševo i Sandžak...i puna šaka brade:D Bitno je da smo brojčano nadmoćniji u ovim oblastima, jer uskoro će novo prekrajanje granica.
Pravi se velika balkanska Muslimanija, a?
A meni puno srce kad vidim da ti hriscani drze 76% BiH. Citajuci vam komentare, vidim da je prava stvar sto su vas Srbi i Hrvati sprcili u tu islamsku prdekanu od 24%, taman po zasluzi. Pa tu pravi kalifat.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Imam osjecaj da Bosnjaci nisu do skora ni znali gdje je Sutorina, i onda se pojavi neki trecerazredni nazovi politicar ili profesor, sta li je, koji pokusava da se probije u javnost iznoseci neke fantazije o tome kako je Sutorinu moguce vratiti u okvire BiH. NIsta cudsno od njega, ali je nevjerovatna cinjenica koliko su se Bosnjaci popalili ko zecevi pred parenje, umjesto da zdravorazumski sagledate situaciju: ok, Sutorina je bila BiH, ali je izgubljena odredjenim spletom okolnosti i sad je kasno. Pa vas bi bilo lako nahuskati na neki rat i sukob ko budalu u kredit. A i bas ste nekako jadni.
Joj pa ti ces pocinit suicid ako se sutorina vrati BiH.
Ja? Pa ja bih imao vise koristi od tebe jer bi Sutorina usla u sastav RS :) samo sam realan i mislim da to nije izvodljivo. A ti i tvoji Bosnjaci se popalili ko zecevi pred parenje, kad ono u Sutorini se niko ne izjasnjava Bosnjakom. A uticaj Sarajeva na nju bi bio ko i na ostatak RS-nikakav.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa imaa fino ako si i Raške onda si Rašanin a ne Srbin, ako si iz Duklje onda si Dukljanin nisi Crnogorac, ako si iz Dubrovnika onda si Dubrovčanin a ne Hrvat, ako si iz Mletačke onda si Mlečanin, a bila je jarane moj i zemlja Bosna i tu su živjeli ljudi Bošnjani. I onda dodje meni jedan lik poput tebe i soli mi pamet kako Bosne nije bilo i kako BOsne nema. Pa kako bolan nema ja ovdje nigdje ne vidim Crnu GOru, Srbiju, Hrvatsku.Pravoslavci koji su zivljeli na prostoru današnjeg Novog Pazara osnovali drzavu Rašku znači Rašani nisu Srbi, a do njih Bošnjani sa drzavom Bosnom, ne sporim ja ni Hrvatsku ni Srbiju ni Crnu GOru al njih tad nije bilo kad naše Bosne one su dosle tek kasnije i neka su hvala Bogu. ALI NEMOJ MI SOLIT PAMET DA MOJE DRZAVE BOSNE NEMA I DA NIJE POSTOJALA!!!!! NEMOJ GAZIT ČINJENICE, PUSTI IDEOLOGIJU, NISTE VI NJEMACKA NI ENGLESKA DA MOZETE OKUPIRATI DRUGE, I VI STE BIJEDA KO I MI. OKANITE SE VIŠE ĆORAVA POSLA I BOSNE. ONA JE TU BILA I JEST I BIT CE! TAČKA.