Crna Gora
0

Momir Bulatović oslobođen čuvanja državne tajne

SRNA
Momir Bulatović
Momir Bulatović
Vlada Crne Gore oslobodila je danas bivšeg crnogorskog predsjednika Momira Bulatovića čuvanja državne tajne na suđenju za deportaciju izbjeglica iz BiH, ukoliko se kao svjedok pozove na dokumenta iz nadležnosti Vlade.

Na zahtjev Višeg suda iz Podgorice, Vlada je donijela zaključak kojim se Bulatović, kao svjedok u krivičnom postupku zbog deportacije, oslobađa čuvanja - državne, vojne ili službene tajne iz akata i dokumenata Vlade Crne Gore, ukoliko se prilikom svjedočenja pozove na neki od tih akata ili dokumenata.

"Ovom odlukom, Vlada potvrđuje svoju odlučnost da maksimalno doprinese rasvjetljavanju tog ratnog zločina i okončanju krivičnog postupka u najkraćem roku", navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Skupština Crne Gore ranije je oslobodila Bulatović čuvanja državne tajne na suđenju za deportaciju izbjeglica, ukoliko se kao svjedok pozove na dokumenta iz nadležnosti parlamenta.

Bulatović je ranije danas rekao da je zabrinut zbog mogućnosti da ga podgorički Sud ne pozove da iznese dokaze o deportaciji izbjeglica iz BiH 1992. godine.

On naveo da ga, nakon pojavljivanja u Višem sudu, niko iz te institucije nije kontaktirao, nakon što je njegovo svjedočenje odgođeno, dok ne bude oslobođen čuvanja državne tajne.