Regija
0

Mladen Bajić je slao SMS poruke Ivi Sanaderu

Klix.ba
Ivo Sanader
Ivo Sanader
Glavni hrvatski tužitelj Mladen Bajić slao je SMS poruke u kojima je odavao povjerljive informacije tadašnjem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu.

U decembru 2009. godine, dok je Sanader bio počasni predsjednik HDZ-a, a u javnosti je bio prozivan zbog provizije na kredite Hypo Alpe Adria Banke, Mladen Bajić mu je slao utješne poruke i informisao ga o postupcima svjedoka iz istrage. U jednoj od poruka mu je čestitao na oštro intoniranom saopćenju u kojem Sanader kritizira novinare i prijeti im tužbama. "Dobro jutro. Jako dobro priopćenje. Pozdrav", stajalo je u Bajićevom SMS-u, piše Index.hr.

U drugoj poruci, poslanoj u kasnim večernjim satima, izvijestio ga je o iskazima Milene Šenator, svjedokinje u jednom od brojnih postupaka protiv Miroslava Kutle, koja je DORH-u još 2001. godine otkrila povezanost Sanadera, Kutle i Hypo banke.

"U smislu kako nema veze sa H.B. (Hypo bankom, op.a) nego sa inf. iskazom bivše Kutline blagajnice koji je kasnije opovrgla ili demantirala. Pozdrav", napisao je Bajić Sanaderu.