Regija
8

Luksuzna plovila na Sajmu nautike u Porto Montenegru

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Trideset drugi Sajam nautike, opreme za sport, kamping i rekreaciju – Nautic Show, održava se u marini Porto Montenegro u Tivtu u organizaciji Jadranskog sajma.

Na Sajmu su izložena plovila impresivnih dimenzija i plovnih karakteristika renomiranih svjetskih proizvođača. Isto tako, u ponudi su i sportska, pomoćna i plovila za razonodu, kao i više modela plovila, koja su cijenama, veličinom i karakteristikama prilagođena širem krugu potencijalnih kupaca, saopćio je organizator.

Među 23 ekskluzivna izlagača prvi put se predstavljaju brendovi Suzuki Marine, Cwowline, Jobe Sport, a na sajmu su prisutni i Azimut, Marquis, Sessa Marine, Mar Co, Mastercraft, Yamaha, Honda, Toyota, Sea Keeper, Atlas Marine, Autopower, Valvoline i mnogi drugi.

Najimpresivniji među izloženim motornim brodovima su Azimut 64 20.10m, Marquis 630SY 20.00m, ali i jedrilica Mylius 16e95 Sailboat, dužine 18.30m.

Sama lokacija Sajma nautike u marini Porto Montenegro će omogućiti potencijalnim kupcima i probne vožnje eksponata u realnim uslovima.

"Ove godine sajam će imati dodatnu vrijednost samim tim što je pozicioniran u srcu naselja i marine, između Zbirke pomorskog nasljeđa i rezidencijalnih kompleksa. Ovaj događaj je uvod u novu nautičku sezonu, a naširem planu i odlična najava turističke sezone u Crnoj Gori", istakao je direktor marine Porto Montenegro, Tony Browne.

Manifestaciju prati kvalitetan popratni sadržaj, pa tako posjetioci mogu vidjeti izložbu fotografije Maje Đurić pod nazivom "Život starih barki" u Zbirci pomorskog nasljeđa, degustirati vino u Crushu, vidjeti ljetnu kolekciju Heidi Klein, prisustvovati humanitarnoj akciji frizerskog salona Vlado Hair Design i gledati DJ nastup Miss Mavrik iz Londona uz Barman show.

Sajam će trajati do 4. maja.