Regija
7

Lider MOST-a Božo Petrov skija na Kupresu

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
U cijeloj političkoj sapunici u susjednoj Hrvatskoj lider MOST-a Božo Petrov bio je izložen raznim pritiscima. Hrvatski mediji pišu da iako Hrvatska još nema vladu, Petrov je izgleda odlučio odmoriti i razbistriti glavu na skijanju na Kupresu.

Čelnik MOST-a Božo Petrov mjesec i po držao je političku dramu na vrhuncu, održavao maratonske pregovore s HDZ-om i SDP-om, pritom ne odstupajući od tripartitne vlade, od koje je ipak naposlijetku odustao i otišao s HDZ-om.

Na Kupresu je viđen u društvu pripadnika Udruge veterana vojne policije Republike Hrvatske, prenosi Index.hr. Petrov je tako snimljen zajedno s Josipom Adžićem i Žarkom Krunešom.

Index podsjeća da je javnost jučer zgrozio novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, koji je pod pratnjom i rotacijama zaobišao kolonu na Bregani kako bi što prije stigao na skijalište.

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja jučer je takvo ponašanje osudio.

"Poznato je da Reiner kao predsjednik Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i vjerojatno je ocijenjeno da je čekanje u koloni sigurnosni rizik. No, mišljenja smo da je u ovom osjetljivom političkom trenutku, dok još nemamo formiranu vladu, ali i teškoj socijalnoj situaciji takvo ponašanje i odlazak na skijanje apsolutno neprimjereno."

Grmoja danas nije bio upoznat s činjenicom da se Božo Petrov nalazi na skijanju.

"Ne znam da je Petrov na skijanju, znam da je bio s porodicom, ne znam da skija čovjek. Što se tiče jučerašnjeg komentara, mislio sam na to da nije primjereno odlazak na skijanje u smislu pratnje, rotacija i sličnog. Reiner se mogao ići odmoriti dan ili dva negdje u Hrvatsku ili BiH. Ono što sam zamjerio su rotacije i sve to, čovjek nije na poziciji niti tri dana. Petrov još nije izabran ni za kakvu funkciju, zasad je tek saborski zastupnik", rekao je Grmoja.