Hrvatski ministar
82

Krstičević: "Oluja" će se dogoditi uvijek i bilo kome ko želi ugroziti Hrvatsku

A. P.
Damir Krstičević (Foto: EPA-EFE)
Damir Krstičević (Foto: EPA-EFE)
Potpredsjednik vlade Hrvatske i ministar odbrane te zemlje Damir Krstičević izjavio je u nedjelju da su "mir i sloboda ostavština 'Oluje' te da je Hrvatska vojska jamac mira i sigurnosti", ali i zaprijetio onima koji požele ugroziti tu zemlju.

"Oluja je simbol vojničkog uspjeha, junaštva, pobjeda u Domovinskom ratu, a tajna te pobjede su upravo hrvatski branitelji koji su bili domoljubni, požrtvovani i učinili su sve da mi danas živimo u miru i slobodi", kazao je Krstičević za Novu TV i dodao da je Kninska tvrđava simbol pobjede u Domovinskom ratu te da mu je drago da se upravo tu okupljaju.

"Snažno, munjevito oslobodili smo Knin u manje od 31 sat, razbili smo neprijateljske snage koje su se branile oko Knina i ušli u grad. Ostavština 'Oluje' je mir, sloboda i hrvatska vojska kao jamac mira i sigurnosti. Odgovornost je svih nas u Hrvatskoj da situacija iz dana u dan bude bolja kako bi ljudi mogli bolje i kvalitetnije živjeti te da imamo jako gospodarstvo, snažne institucije i da je Hrvatska u punini demokratska država", kazao je u povodu obilježavanja 24. godišnjice operacije "Oluja".

Istaknuo je kako je Hrvatska članica NATO-a i EU-a i da je uvjeren da ima sjajnu perspektivu.

Komentarišući poruke iz susjedne Srbije o "Oluji", rekao je: "Mogu samo kazati da će se Oluja dogoditi uvijek i bilo kome ko želi ugroziti Hrvatsku".

Inače, Hrvatska slavi "Oluju" i naglašava da je tom akcijom oslobođena od okupatorskih snaga, dok istovremeno Srbija optužuje Hrvatsku da je tom akcijom sa svojih ognjišta protjerano 250.000 Srba, a da ih je oko 2.000 ubijeno.