Zbog izjava u manastiru V. Dečani
0

Kosovska vlada će zabraniti Tadiću ulazak na Kosovo

Sarajevo-x.com
Boris Tadić
Boris Tadić
Kosovska vlada ubuduće neće dozvoljavati ulazak predsjednika Srbije Borisa Tadića na Kosovo zbog davanja političkih izjava za Božić u manastiru Visoki Dečani, rekao je zamjenik kosovskog premijera i ministar pravde Hajredin Kući, prenosi Tanjug.

Kući je prištinskoj televiziji Klan Kosova kazao da je Tadić zloupotrijebio posjetu manastiru Visoki Dečani za Božić i dao političke izjave, rekavši da je Kosovo srpska zemlja, te da Srbija nikada neće priznati neovisnost Kosova i nema namjeru povući paralelne strukture sa sjevera.

Tadić je u izjavi novinarima tokom boravka u Visokim Dečanima kazao kako za Božić iz tog manastira jedino ima smisla uputiti poruku mira i Srbima i Albancima i međunarodnoj zajednici.

"Ovdje u Visokim Dečanima mislim da se ništa drugo i ne može reći i zbog toga ovaj manastir i jest sveto mjesto ne samo za naš narod, već za sve ljude koji posjećuju naše Kosovo i Metohiju, našu zemlju. Ovo je naš zajednički europski prostor", kazao je Tadić.

Na novinarsko pitanje o tome hoće li ikada priznati neovisnost Kosova rekao da je njegov odgovor poznat i kratak - nikada.