Regija
0

Kosovska policija oduzima srpske tablice

SRNA
Kosovska policija počela je da južno od Ibra oduzima srpske registarske tablice sa početnim slovima gradova na Kosovu, kao i da isključuje vozila s tim tablicama iz saobraćaja, javlja RTS.

"Onima koji imaju stare tablice MUP-a Srbije izreći ćemo kaznu, a vozila isključiti iz saobraćaja. Odluku ćemo i dalje sprovoditi sve dok više ne bude registarskih tablica MUP-a Srbije na putevima Kosova", istakao je Sadriu.

U Euleksu nemaju nikakav stav povodom oduzimanja tablica i isključivanja automobila iz saobraćaja, navodi RTS.

Privremena Vlada Kosova donijela je ranije odluku da će od 1. juna na Kosovu biti zabranjeno kretanje vozilima sa starim tablicama na kojima stoje oznake kosovskih opština, kao i vozilima sa novima registarskim oznakama kosovskih gradova koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je nedavno da ovakva najava predstavlja zloupotrebu dogovora postignutih u Briselu.

"Ne postoje bilo kakvi dogovori niti tajni dijelovi dogovora i ono što je sigurno je da u samom Sporazumu o slobodi kretanja piše da će obe strane učiniti sve što mogu da građani koji žive na Kosovu koriste ili KS ili RKS tablice", rekao je Stefanović.