Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako bude sreće neće ni kod nas biti liberalnog kapitalizma. Do donošenja zakona preostaju nam pojedinačne tužbe protiv bezobraznih poslodavaca.
ZA TAKOZVANU REDAKCIJU!!! DA LI JE BAR NEKO OD VAS ISAO U SKOLU? KAKO SE PLATA MOZE PLATITI ILI NE PLATITI ?
ovakav zakon ne potoji u evropi
Evo za SDP dobre ideje. Samo tesko ce im koalicioni partner SDA ovo aminovati. SDA privatne firme su daleko poznate po neisplacivanju radnika, rada na crno i slicno. Utaja poreza se podrazumjeva.
plata ili plaća ?
Manje vise sve razvijene drzave imaju ovaj zakon ili neku njegovu formu. U nekim drzavama je ovo ugradjeno u poreskom sistemu. U USA dovoljno je jednom preskociti polumjesecnu uplatu plata uposlenicima i poreza na te plate i poreski auditori su vec u platnoj sluzbi firme. Plate i porezi ce se ili isplatiti ili firma ide pod kljuc i na dobos. Ovo se ne radi zbog velike ljubavi drzave prema radnicima, vec zbog poreza koje drzava bere. Ali eto, dobro dodje i radnicima. Stoga se tamo poslodavci polome da nabave novac za isplatu plata na vrijeme pa ako ih i nemaju onda posezu za kratkorocnim kreditima iz banaka samo da im drzava ne unisti business. Tako se radi u pravnoj drzavi.
da je i nama ovaj zakon
... putuj Evropo ....
zamislite kod nas ovaj zakon bilo bi ludo i nezaboravno