Regija
0

Jovanka Broz ima problema s disanjem

SRNA
Jovanka Broz
Jovanka Broz
Jovanka Broz, supruga nekadašnjeg predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, od nedjelje je zbog problema sa disanjem neprekidno pod maskom sa kiseonikom, ali nije životno ugrožena, saznaju "Večernje novosti".

"U nedelju je došlo do promjene. Konstatovano je da je respiratorno ugrožena. Javio se manji problem sa funkcijom pluća i sada je pod stalnim nadzorom i kontinuirano dobija kiseonik preko maske", rečeno je u beogradskom Urgentnom centru, koji o zdravlju Titove udovice brinu od 23. augusta, kada je primljena u bolnicu.

Ljekari kažu da ona, ipak, nije životno ugrožena, i da ovakvi problemi sa funkcijom pluća kod starijih pacijenata koji dugo leže nisu rijetkost.

Do ovog manjeg pogoršanja, zdravstveno stanje Jovanke Broz bilo je stabilno i ocjene ljekara su bile da bi ona, pod uslovom da ima adekvatnu kućnu njegu, pomoć da ustane, obuče se i prošeta, i odgovarajuću ishranu, uskoro mogla da bude otpuštena iz bolnice.

Ljekari navode da je Jovanki Broz u prethodne tri nedelje saniran manjak tečnosti u organizmu i transfuzijom popravljena loša krvna slika, te da je dijagnostifikovano da ima rak kože koji se vrlo sporo razvija.