Beograd
0

Jocića saslušali predstavnici hrvatskog pravosuđa

FENA
Sretena Jocića, osumnjičenog da je organizirao ubistvo vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića, u ponedjeljak je kao svjedoka saslušao istražni sudac posebnog suda u Beogradu, čemu su prisustvovali predstavnici hrvatskoga državnog odvjetništva, izjavio je Jocićev branitelj Veljko Delibašić.

Delibašić je kazao da je Jocić saslušan na molbu hrvatskih pravosudnih tijela te izrazio zadovoljstvo što je njegov branjenik saslušan kao svjedok, a ne okrivljenik.

Jocić je saslušan kao svjedok u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića, koji su uhapšeni u Hrvatskoj pod sumnjom u umiješanost u Pukanićevo ubistvo.

Objasnio je kako on nije prisustvovao saslušanju jer je Jocić saslušan kao svjedok, a po zakonu svjedok nema pravo na branitelja.

Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhapšen je u Beogradu 27. aprila 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizirao ubistvo vlasnika zagrebačkog lista "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, koji su stradali u eksploziji bombe 23. oktobra 2008. u Zagrebu.