Slovenija
0

Janša obećava evropske plate 2015.

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenci u slučaju nastavka ekonomskog rasta iz zadnjih godina mogu računati da će se do 2015. godine po plaćama izjednačiti s prosjekom razvijene Europe i da više neće biti siromašnih, izjavio je u četvrtak navečer u predizbornoj raspravi desetorice predsjednika glavnih stranaka na televiziji POP-TV aktualni premijer i predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša.

Janša je odbio tvrdnje nekih predsjednika oporbenih stranaka lijevog centra da istraživanja pokazuju kako dvije trećine ljudi u državi smatra da nakon 4 godine njegove vlade danas žive teže nego prije.

Janšin glavni suparnik na izborima i konkurent za dobivanje mandata za sastav nove vlade Borut Pahor, predsjednik stranke Socijalnih demokrata (SD) rekao je da je u vrijeme Janšina premijerskog mandata ostvaren rekordan ekonomski rast, ali i "rekordna inflacija".

On je naglasio da bi vlada koju bi on formirao nakon izbora djelovala tako da Slovenija postane socijalna i solidarna država - i to u uvjetima kad će prilike za to zbog dolazeće recesije biti teže.

Pozivajući birače da glas daju njegovoj stranci, Pahor je rekao da bi uvažavao politiku kompromisa i "malih koraka koji mogu dovesti do velikih ciljeva".

Pahor i Janša imat će svoj zadnji susret pred TV kamerama u petak navečer na nacionalnoj Slovenskoj televiziji, nekoliko sati pred nastup izborne šutnje.