Prihvatilište u Smederevu
0

Izgladnjeli psi jedu jedni druge

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Psi koji su smješteni u jednom prihvatilištu u Smederevu su izgladnjeli do te mjere da su počeli da jedu jedni druge, piše srbijanski Kurir. Volonterka koja obilazi pse u tom prihvatilištu tvrdi kako mnogi psi umiru od hladnoće, s obzirom da u 15 postojećih boksove ne može stati 100 pasa koliko ih trenutno ima, a više od 95 posto tih životinja je bolesno ili povrijeđeno.

"Psi su izgladnjeli do te mjere da su postali kanibali! Dva puta sam bila tamo da volontiram i oba puta sam pronašla zaklanog psa, od kojih je jedan bio pojeden do pola!, ispričala je volonterka za Kurir.

Naime, u prihvatilištu u Smederevu ima svega 15 boksova, te je zbog toga veliki broj pasa smješten u neuslovnom ograđenom dijelu.

"Ovo je tuga. Uslovi za život su kao u horor filmu! Životinje su mršave kao kosturi, a za njih su zadužena dva šintera, koja ne rade ništa, osim što ih jednom dnevno nahrane suvim buđavim hljebom, kojeg pri tom nema dovoljno za sve", ispričala je volonterka.

Nadležni, su, pak, istakli kako je to prihvatilište smao 'prijelazno rješenje', dodajući da bi u 2010. godini trebao biti izgrađen azil za pse.